• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
Napište svůj komentář k receptu

Štramberské uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štramberské uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 80
      g med
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžíce kakao
    • 0,50
      ks citronová kůra z
    • 3
      lžička skořice
    • 4
      ks hřebíček
    • 0,25
      balení anýz
    • 1
      špetka badyán
    • 1
      špetka fenykl
    • olej na vymazání plechu + hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do mikroténového sáčku a v chladničce necháme do druhého dne. Druhý den těsto tence vyválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Ukládáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
2
Pečeme v mírně vyhřáté troubě a když jsou okraje slabě růžové, velmi rychle špachtlí sundáváme z plechu a ihned, ještě horké na jedné straně zmáčkneme k sobě, jakoby do tvaru ucha, či takového kornoutku a vložíme do malé 2-5 cl odlivky z hrubšího skla, aby nepraskly, kde bude držet tvar a necháme vychladnout. Musíme ale po vytažení z trouby pracovat opravdu velmi rychle, jinak se kolečka lámou a nejdou svinout k sobě. Vychladlé ukládáme do krabice, jsou tvrdé, nelekáme se, za asi pět dnů změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kuřecí uši

Kuřecí uši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hali | 18. 12. 2007 17:29

    A kde se da koupit badyan, nebo cim se da nahradit?

  • Maruš | 15. 12. 2006 18:59

    Uši jsem dnes upekla a čekají v krabici na to,až změknou.Chtěla bych jen dodat,že po vytažení z lednice jsem těsto nechala asi dvě hodinky v kuchyni v teple,šlo dobře rozvalovat,nebylo tak tuhé a doporučuji na plech dát papír na pečení,kolečka po upečení jdou brát přímo rukou a stáčet.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:43

    Více povídání,zajímavostí,popis výroby i recepty najdete na www.stramberskeusi.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Citronová kůra Fenykl Hladká mouka Hřebíček Kakao Med Moučkový cukr Olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Výborná pizza

Výborná pizza

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
16
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Tvarohová šarlota s ovocem
Tvarohová šarlota s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact