• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 5
      ks brambory oloupané
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g šťovík
    • 2
      lžíce kopr nasekaný
    • 3
      ks vařená vejce
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší kostičky. Šťovík opláchneme a nakrájíme na 3 mm široké nudličky a 1 cibuli nakrájíme na jemno. Do pánve s rozehřátým olejem dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme šťovík a mírně osmahneme. Uvařené maso vyndáme a do vývaru dáme mrkev, celer, petržel, cibuli a brambory, dolijeme převařenou vodu, necháme asi tak 10 minut vařit. Poté přidáme šťovík a kopr a necháme ještě 8 minut vařit a pak přidáme nakrájené uvařené maso a na čtvrtiny nakrájená uvařená vejce. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Do boršče přidáváme smetanu do talíře každý sám dle jeho chuti. Podáváme s chlebem.
3
Tento boršč má mít hustotu asi jako bramboračka. Boršč pocází z Ukrajiny z oblasti Žitomír.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 3. 1. 2017 10:04

    taťka je volyňák a polévka má u nás velký úspěch :-)

  • Rostislav | 31. 10. 2015 16:29

    Zdravím volyňáky. I moje babičky pocházela od Žitomiru. Její prababička od Berouna.2x 500g masa dáváme do boršče když se má sejít 20 lidí.

  • alena r. | 9. 3. 2013 13:31

    babička pocházela z žitomíru polévku vařila dnes velice chutná mému vnukovi recept přetrval :-)

  • Olga | 5. 1. 2013 19:55

    Tenhle boršč vařil můj táta, který z Žitomirské oblasti pocházel. Nikdy jsem ho nevařila, nevěděla jsem jak. Za recept moc děkuju. :-)

  • Lucie Šímová | 13. 2. 2010 23:15

    Polévku znám od svého dědy, málem bych na ní zapomněla.. Je naprosto výborná :)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 18:38

    Polévku znám, v Krkonoších ji vařívala babička

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Cibule Hovězí maso Kopr Mrkev Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Italská pomazánka

Italská pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

88
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
54
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Smažený kapr
Smažený kapr

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact