• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchaná buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g hera rozpuštěná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Poleva
    • 180
      g máslo
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce voda
    • 300
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dáša | 28. 8. 2013 23:09

    do dírek jsem nejdriv nalila polevu, nechala chvili zatuhnout, pak zatlačila višně naložené v cukru a rumu a znovu zalila polevou. na povrchu na polevu jsem nasypala kokos - dobrútka! pokud nemate višně, tak stačí do polevy zamíchat griotku.

  • Petr | 19. 3. 2013 13:32

    Buchtu jsem dělal přesně podle receptury a dopadla na výbornou :-)

  • myra22 | 9. 3. 2013 23:17

    já dávám do těsta jen 150 g cukru a do polevy jen 200 g cukru...bohatě to stačíííííí :-)

  • Moňas | 7. 3. 2013 16:22

    Těch 300 g cukru v polevě to musí být omyl. To by se nedalo jíst, jak by to bylo sladké, dyť je to větší gramáž cukru než másla a kakaa dohromady. A hlavně v těstě už je 200 g, takže na celý moučník by padlo celkem půl kila cukru! - brr :-! . Recept vypadá ale jinak moc dobře, hned ho vyzkouším.

  • Lenča | 15. 6. 2012 14:28

    Děkuji za recept,buchta je mooc dobrá. Měla úspěch u celé rodiny.

  • pepina | 27. 4. 2012 21:41

    Buchtu jsem udělala přesně podle receptu, ale bohužel poleva byla strašně sladká. Škoda.

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:21

    samozřejmě posypala 8-)

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:20

    Polevy jsem musela udělat víc a nakonec jsem buchtu posipala kokosem. Byla to mňamka! :-)

  • pitbullka
    pitbullka | 4. 2. 2011 17:58

    Vážně moc dobrá a hlavně rychlá buchta. Na závěr jsem ji posypala mandličkami a je to vážně "mňamka" :-* Jen polevy jsem udělala víc, protože mi jaksi nevystačila. :-\

  • Iveta Janatová | 13. 8. 2009 21:31

    Tak toto znám a dělám, je to rychlé a vynikající.

  • Pája S | 16. 6. 2009 00:18

    Evo,dejte vše do kastrůlku a rozpusťte,ale pozor je tam rum.Mělo by se to správně dělat ve vodní lázni,ale když budete opatrná,tak to jde i tak.Nebo přidejte rum až po rozpuštění ostatních surovin.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2009 14:07

    máslo na polevu má být rozpuštěné?

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:08

    Recept je moc dobrý a chutný,ale je to teda dost sladké nedá se toho sníst hodně,proto doporučuji spíš jako zákusek se šlehačkou!

  • Mili | 14. 3. 2008 13:56

    tento recept je výborný, nedávno jsem ho dělala a zaprášilo se po něm. Aby mi nešly vidět důlky, tak jsem polevu nejprve nalila do nich a pak jsem jí polila celou. Mám velký plech, tak nebyla moc vysoká, ale nikomu to nevadilo a místo prdopeče jsem dala sodu, po prášku někomu pálí žáha :))

  • Ivona Niederová | 20. 1. 2008 18:49

    Výtečná buchta - po přidání kokosu po dopečení se po ní jen zaprášilo... Doporučuji vyzkoušet.

  • Magda | 6. 6. 2007 10:54

    Je dobrá, akorát mám asi větší plech, takže té polevy mi přišlo málo - dírky se nezaplnily až do vrchu. Příště propíchám jen nahusto špejlí a poliju.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:20

    Děkuji za přidání fota.

  • Jarmila Šteflová | 2. 4. 2007 16:11

    Díky za odpověď i za recept, buchta je rychle připravená a chuťově výborná.

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:09

    všechno smíchám dohromady.

  • Jarmila | 13. 3. 2007 16:31

    Korpus se připravuje jen smícháním ingrediencí, nebo když mluvíte o piškotu klasicky utřít žloutky s cukrem, z bílků sníh atd.?

  • Marie | 12. 3. 2007 17:56

    Buchtu jsem již ochutnala, je dobrá. Do budoucnosti změním asi její název. Příště nebudu do těsta dělat žádné šťouchance. Poleva je velice dobrá, proto bude stačit, když buchtu jenom poliju. Mramorová nemusí být a když budu chtít, tak trochu těsta zabarvím kakaem. To už nebude šťouchaná buchta, ale např." Dobrá buchta s kakaovo-rumovou polevou.".

  • Anonym | 12. 3. 2007 17:05

    Důlky jdou vidět,hlavní je, jak vypadá až je najrájená,mramorová.Nahoru dáte šlehačku a nejde nic vidět :0)

  • Marie | 12. 3. 2007 14:53

    Buchtu jsem právě vytáhla z trouby, do těsta udělala vařečkou důlky - malé dírky (celkem hodně)) a ještě teplý moučník polila polevou. Teď čekám, než buchta vychládne. Velice rychlá buchta. Jenom na povrchu jsou vidět důlky, nevím jak to bude vypadat na talířku. Buchtu jsem pekla jenom na svačinu, na snídaně - mé rodině důlky vadit nebudou, záleží jaká bude chuťově.Chci se zeptat autorce receptu, když jsou důlky neesteticky vidět,má to tak být anebo jsem udělala někde chybu ?

  • Kamila Veselá | 12. 3. 2007 14:19

    Poleva se lije až po vyhladnutí korpusu anebo se lije okamžitě po vytažení z trouby? Ptám se proto, jestli teplota těsta a poleva nesouvisí s důlkama. Děkuji.

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:21

    Na klasický velký plech.

  • Marie | 12. 3. 2007 10:10

    Na jak velký plech jsou uvedené ingredience?

  • Sísa | 9. 3. 2007 10:46

    Stejný postup je u pečení "Díraté buchty s čokoládovými figurkami". Tuhle neznám, každépádně dobrý nápad.

  • Martina Slováková | 9. 3. 2007 09:19

    Tohle znám pod názvem ožralá buchta, dřív jsme ji dělali doma pořád. Je fakt dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
43
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
38
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
37
Domácí kečup
Domácí kečup
32
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

První slova dcery Freddieho Mercuryho (†45): Třicet let tajností a lží!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Další doporučené recepty:

Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen s kapustou
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact