• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Štola s marcipánem
Napište svůj komentář k receptu

Štola s marcipánem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lepší vánočka nebo marcipánová dobrota, i tak bývá nazývána štola. Ať jí ale budeme říkat, jak chceme, nic se nemění na tom, že je to opravdová lahůdka.

Štola

Suroviny

20 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g měkký tvaroh tučný
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce bílý rum
    • 250
      g máslo změklé
    • 150
      g rozinky
    • 100
      g kandované ovoce
    • citronová kůra nastrouhaná z 1 citronu
    • 100
      g mandle nasekané
    • 150
      g marcipán
  • Na potření
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 50
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, kypřicí prášek a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, máslo, vejce, rum a špetku soli. Ze zmíněných ingrediencí vypracujeme hladké těsto, ručně nebo pomocí robota. Nakonec přidáme rozinky, kandované ovoce, posekané mandle i citronovou kůru. Vše do těsta zapracujeme a necháme ho 30 minut odležet při pokojové teplotě.

RADA: Velký kalendář vánočního pečení

2
Odleželé těsto přeložíme na pomoučený vál a vyválíme z něj obdélník vysoký asi 1-2 cm. Z marcipánu prsty vyválíme váleček a položíme ho do středu těsta. Obě delší strany těsta přehneme postupně přes marcipán a takto zabalenou štólu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
3
Štolu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Hotovou štolu ihned po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem a počkáme, až se vsákne do těsta. Pak ji bohatě posypeme moučkovým cukrem.

RADA: 10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

4
Štolu můžeme servírovat hned, ale lze ji nechat uležet, zabalenou v potravinářské fólii. Takto vydrží jako čerstvá až měsíc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štola

Štola

Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Drážďanská vánoční štola

Drážďanská vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Velikonoce
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citronová kůra Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Marcipán Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Ravioli

Ravioli

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Štafetky

Štafetky

Zapečené filé

Zapečené filé

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

23
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Sýrové koláčky s Nivou
Sýrové koláčky s Nivou
20
Svařák
Svařák
19
Kuřecí prsa s mozzarellou a broskví
Kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Misska Zedníková na přehlídce: Vražedný dekolt!

Misska Zedníková na přehlídce: Vražedný dekolt!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Štědrovečerní rybí polévka
Štědrovečerní rybí polévka
Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
  • Recepty.cz
  • Štola s marcipánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact