• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štola s marcipánem
Napište svůj komentář k receptu

Štola s marcipánem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lepší vánočka nebo marcipánová dobrota, i tak bývá nazývána štola. Ať jí ale budeme říkat, jak chceme, nic se nemění na tom, že je to opravdová lahůdka.

Štola

Suroviny

20 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g měkký tvaroh tučný
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce bílý rum
    • 250
      g máslo změklé
    • 150
      g rozinky
    • 100
      g kandované ovoce
    • citronová kůra nastrouhaná z 1 citronu
    • 100
      g mandle nasekané
    • 150
      g marcipán
  • Na potření
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 50
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, kypřicí prášek a moučkový cukr prosejeme do mísy. Přidáme vanilkový cukr, tvaroh, máslo, vejce, rum a špetku soli. Ze zmíněných ingrediencí vypracujeme hladké těsto, ručně nebo pomocí robota. Nakonec přidáme rozinky, kandované ovoce, posekané mandle i citronovou kůru. Vše do těsta zapracujeme a necháme ho 30 minut odležet při pokojové teplotě.

RADA: Velký kalendář vánočního pečení

2
Odleželé těsto přeložíme na pomoučený vál a vyválíme z něj obdélník vysoký asi 1-2 cm. Z marcipánu prsty vyválíme váleček a položíme ho do středu těsta. Obě delší strany těsta přehneme postupně přes marcipán a takto zabalenou štólu přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
3
Štolu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Hotovou štolu ihned po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem a počkáme, až se vsákne do těsta. Pak ji bohatě posypeme moučkovým cukrem.

RADA: 10 nejlepších receptů na vánoční cukroví

4
Štolu můžeme servírovat hned, ale lze ji nechat uležet, zabalenou v potravinářské fólii. Takto vydrží jako čerstvá až měsíc.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štola

Štola

Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Drážďanská vánoční štola

Drážďanská vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Dezerty Velikonoce
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citronová kůra Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Marcipán Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Rýžovo-jablečný nákyp

Rýžovo-jablečný nákyp

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

76
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
38
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
27
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Štědrovečerní rybí polévka
Štědrovečerní rybí polévka
Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
  • Recepty.cz
  • Štola s marcipánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact