• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Steak s houbovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hovězí maso - roštěnec, svíčková, kýta..., ale i vepřová krkovice, kotleta s kostí... cca
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím masem.
2
Silnější plátky masa dobře opepříme, pokud použijeme vepřové maso, doporučuji po stranách (hlavně krkovici) několikrát nakrojit, aby se při smažení nekroutila a klidně i trochu naklepat. Vepřové maso osolíme, hovězí až po tepelné úpravě nebo velmi málo. Na rozpálené pánvi s troškou oleje (sádla) smažíme plátky masa z obou stran dozlatova, hovězí dle dle potřeby propečení (rare, medium, well done). Maso smažíme z každé strany pouze jednou, takže obracíme až po osmažení a do masa při otáčení nepícháme! Maso uložíme v teple, hovězí maso po osmažení nezapomeneme osolit.
3
Do výpeku nasypeme plátky hub, které osmažíme doměkka společně s rozmáčknutými stroužky česneku a snítkou rozmarýnu nebo tymiánu. Pokud nám při smažení česnek zhnědne, pryč s ním z pánve, aby nám přeliv nezhořkl. Po osmažení zalijeme žampiony smetanou, kterou vařením necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Přeliv dle chuti osolíme, opepříme a vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Steaky podáváme s houbovým přelivem a bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Drůbeží Steaky Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Hovězí maso Olej Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Tikka masala

Tikka masala

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

431
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
218
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
92
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
19
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
17
Jednoduchá kokosová buchta
Jednoduchá kokosová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

Nové tetování Adama Mišíka: Teď je pavoučí muž!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou…
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact