• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Steak s houbovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hovězí maso - roštěnec, svíčková, kýta..., ale i vepřová krkovice, kotleta s kostí... cca
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím masem.
2
Silnější plátky masa dobře opepříme, pokud použijeme vepřové maso, doporučuji po stranách (hlavně krkovici) několikrát nakrojit, aby se při smažení nekroutila a klidně i trochu naklepat. Vepřové maso osolíme, hovězí až po tepelné úpravě nebo velmi málo. Na rozpálené pánvi s troškou oleje (sádla) smažíme plátky masa z obou stran dozlatova, hovězí dle dle potřeby propečení (rare, medium, well done). Maso smažíme z každé strany pouze jednou, takže obracíme až po osmažení a do masa při otáčení nepícháme! Maso uložíme v teple, hovězí maso po osmažení nezapomeneme osolit.
3
Do výpeku nasypeme plátky hub, které osmažíme doměkka společně s rozmáčknutými stroužky česneku a snítkou rozmarýnu nebo tymiánu. Pokud nám při smažení česnek zhnědne, pryč s ním z pánve, aby nám přeliv nezhořkl. Po osmažení zalijeme žampiony smetanou, kterou vařením necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Přeliv dle chuti osolíme, opepříme a vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Steaky podáváme s houbovým přelivem a bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Drůbeží Steaky Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Hovězí maso Olej Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

86
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
60
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
55
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
54
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Robert Langdon v honu za tajemstvími Prahy: Zažijte metropoli jako hrdina bestsellerů!

Robert Langdon v honu za tajemstvími Prahy: Zažijte metropoli jako hrdina bestsellerů!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou…
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact