• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
Napište svůj komentář k receptu

Steak na pepři dle Karla Pinka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • rostlinný olej
    • 4
      ks hovězí svíčková (plátky, každý cca 200g)
    • 200
      ml hovězí vývar (silný)
    • 2
      lžička pepř celý (lze naložený)
    • 50
      ml brandy
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou ale můžete dát do trouby. Plátky masa na něm asi tři minuty z každé strany zprudka orestujte. Pánev s masem pak vložte na další tři minuty do trouby, předehřáté na 200 °C. Poté ho vyjměte a uchovejte na teplém místě.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na pánvi ve vypečeném tuku rozpusťte máslo. Vlijte brandy a zapalte ji. Flambujte, až alkohol vyhoří. Pak přilijte vývar a přiveďte k varu. Odškrabejte přípečky a tekutinu pomalým varem nechte svařit asi na polovinu objemu. Dosolte, přidejte zelený pepř a omáčkou pak přelijte maso. Podávejte se šťouchanými bramborami.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Maso můžete po obvodu obtočit plátkem slaniny a pak ho teprve stáhnout kuchyňskou nití. Omáčku zjemníte, když k ní ve finále přilijete 100 ml smetany ke šlehání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:23

    Recept náročný na přípravu, který nedoporučuji začátečníkům (mimo jiné zkazí velmi drahé maso). Je nutno pečlivě dodržet velikost steaku a dobu přípravy.Pak budete odměněni výborným jídlem.

  • Anonymous | 22. 4. 2013 17:46

    vyborne to bylo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř celý Pepř drcený Rostlinný olej

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

140
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
80
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
44
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact