• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
Napište svůj komentář k receptu

Steak na pepři dle Karla Pinka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • rostlinný olej
    • 4
      ks hovězí svíčková (plátky, každý cca 200g)
    • 200
      ml hovězí vývar (silný)
    • 2
      lžička pepř celý (lze naložený)
    • 50
      ml brandy
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou ale můžete dát do trouby. Plátky masa na něm asi tři minuty z každé strany zprudka orestujte. Pánev s masem pak vložte na další tři minuty do trouby, předehřáté na 200 °C. Poté ho vyjměte a uchovejte na teplém místě.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na pánvi ve vypečeném tuku rozpusťte máslo. Vlijte brandy a zapalte ji. Flambujte, až alkohol vyhoří. Pak přilijte vývar a přiveďte k varu. Odškrabejte přípečky a tekutinu pomalým varem nechte svařit asi na polovinu objemu. Dosolte, přidejte zelený pepř a omáčkou pak přelijte maso. Podávejte se šťouchanými bramborami.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Maso můžete po obvodu obtočit plátkem slaniny a pak ho teprve stáhnout kuchyňskou nití. Omáčku zjemníte, když k ní ve finále přilijete 100 ml smetany ke šlehání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:23

    Recept náročný na přípravu, který nedoporučuji začátečníkům (mimo jiné zkazí velmi drahé maso). Je nutno pečlivě dodržet velikost steaku a dobu přípravy.Pak budete odměněni výborným jídlem.

  • Anonymous | 22. 4. 2013 17:46

    vyborne to bylo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř celý Pepř drcený Rostlinný olej

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Celerové placičky

Celerové placičky

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

46
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
26
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
25
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact