• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
Napište svůj komentář k receptu

Steak na pepři dle Karla Pinka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 30
      g máslo
    • rostlinný olej
    • 4
      ks hovězí svíčková (plátky, každý cca 200g)
    • 200
      ml hovězí vývar (silný)
    • 2
      lžička pepř celý (lze naložený)
    • 50
      ml brandy
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké, nejlépe litinové pánvi nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem, kterou ale můžete dát do trouby. Plátky masa na něm asi tři minuty z každé strany zprudka orestujte. Pánev s masem pak vložte na další tři minuty do trouby, předehřáté na 200 °C. Poté ho vyjměte a uchovejte na teplém místě.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na pánvi ve vypečeném tuku rozpusťte máslo. Vlijte brandy a zapalte ji. Flambujte, až alkohol vyhoří. Pak přilijte vývar a přiveďte k varu. Odškrabejte přípečky a tekutinu pomalým varem nechte svařit asi na polovinu objemu. Dosolte, přidejte zelený pepř a omáčkou pak přelijte maso. Podávejte se šťouchanými bramborami.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Maso můžete po obvodu obtočit plátkem slaniny a pak ho teprve stáhnout kuchyňskou nití. Omáčku zjemníte, když k ní ve finále přilijete 100 ml smetany ke šlehání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 20:23

    Recept náročný na přípravu, který nedoporučuji začátečníkům (mimo jiné zkazí velmi drahé maso). Je nutno pečlivě dodržet velikost steaku a dobu přípravy.Pak budete odměněni výborným jídlem.

  • Anonymous | 22. 4. 2013 17:46

    vyborne to bylo

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř celý Pepř drcený Rostlinný olej

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Brownies cupcake

Brownies cupcake

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

99
Porn Star Martini
Porn Star Martini
47
Batátové pyré s pečenou zeleninou
Batátové pyré s pečenou…
31
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
31
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Steak na pepři dle Karla Pinka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact