• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnatý citronový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 75
      g máslo
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g rozinky
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z celého citronu
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme do citronové šťávy. Vyšleháme bílky, postupně zašleháme cukr, potom žloutky jeden po druhém, smetanu, citronovou kůru, šťávu slitou z rozinek a změklé máslo. Pořádně vyšleháme.
2
Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec rozinky.
3
Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme v předhřáté troubě na 180 °C 20-30 minut.
4
Upečený koláč propícháme vidličkou a polejeme polevou. Poleva: ingredience smíchat, přivést k varu a odstavit z ohně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Drůbeží šťavnatý řízek

Drůbeží šťavnatý řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mara | 11. 10. 2014 18:38

    Je super a krásne vyzerá, taký žltučký. Po prvý raz som videla takýto recept na citrónovú polevu, s maslom a zohriata, je dobrá, okamžite krásne stuhla ako klzisko.

  • sosnulinka | 17. 10. 2010 12:08

    Výborný koláč. Všem moc chutnal.

  • Radka Křížová | 21. 3. 2010 13:23

    dělala jsem přesně podle receptu, je to skvělý koláč-není suchý a má příjemně navinulou chuť..sice jsem neměla úplně měkké máslo,ale šlehač rozsekal hrudky a vyšlo to skvěle

  • Mirka P. | 4. 10. 2009 13:21

    Postup přesně podle receptu a je to výborný koláč!

  • Jana Vencková | 7. 3. 2009 16:34

    Výborný koláč. Šťavnatý a vláčný. Dělala jsem z dvojité dávky do hlubšího plechu a navrch pocákala čokoládou. Máslo jsem rozpustila a nechala vychladnout a postup surovin jsem si upravila, tak jak jsem zvyklá, tzn. máslo, žloutky, sypké suroviny a sníh nakonec. Dávám jedna a určitě ho budu dělat.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 23:02

    Maslo som mala mäkké, ale je pravda, že nie skoro tekuté. Inak chuťovo bol dobrý, preto ho ešte raz vyskúšam, ale konzistencia teda nič moc:-( - určite nebol nadýchaný.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 22:08

    Mirko, já sem také dávala dotaz, zda z bílků opravdu sníh a pak teprve němu všechno ostatní, znám jenom recepty, kam se dává sníh až nakonec. Ale udělal jsem ho přesně jak je uvedeno v receptu a žádný problém jsem neměla, byl krásně vyběhlý, nadýchaný. Ale je pravda, že jsem máslo nahřála v mikrovlnce, taže bylo skoro tekuté a krásně se mi tam zamíchalo. To asi bude ono. Nicméne si myslím, že tím Vaším postupem se také nic nezkazí.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 21:37

    Urobila som ho presne podľa postupu, ale nabudúce skúsim podľa svojho osvedčeného. Zašľahať maslo do vyšľahaného bielka + ďalšie ingrediencie - sa mi vôbec nedarilo, do rúry som dávala nekompaktnú hmotu, maslo sa mi lepilo neustále po metličkách....trochu sa to stratilo, keď som pridala múku,ale aj tak v ceste boli maslové hrudky. Koláč ani poriadne nevybehol - mal max.2 cm. Ja takéto cesto robím tak, že šľahám najprv spolu žĺtky, tuk a cukor a úplne nakoniec primiešavam sneh z bielkov.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 21:17

    Jedním slovem ÚŽASNÝ !!!! Vážně vynikající koláč, jemňoučký, šťavnatý, voňavý. Jen na tu polevu jsem dala moooc veliký citron, takže jí bylo až moc a byla dost kyselá - ale moje chyba! Nicméně to nevadilo a po koláči se jen zaprášilo. Zaslouží si obrovskou 1.

  • Marta Kropáčová | 22. 2. 2009 12:35

    Delala jsem ho dnes se zvedavosti,protoze citronovy kolac jsem jeste nikdy nejedla.Rozhodla jsem se hned pro dvojitou davku na velky plech.Kdyz jsem testo mela asi 5 min.v troube,zjistila jsem,ze jsem si dala zmeknout maslo na radiator a ....zustalo na radiatore.Nedalo se uz delat NIC.Svete div se,ono je to chutne i tak,takze opravdu velka 1!!!!Diky za recept

  • Klára Keselyova | 20. 2. 2009 22:17

    Petule, vyšlehat bílky, znamená vyšlahať na penu, čiže sneh, inak by tam asi bolo vymiešať. Nie som autor, ale som presvedčená, že je to tak.

  • Petule B. | 20. 2. 2009 21:54

    Mám malinký dotázek: vyšleháme bílky - tzn. že je vyšleháme vařečkou nebo metličkou - není asi myšlen sníh, že? Strašně se těším, až ho upeču a nerada bych něco pokazila :o)

  • Jitka Š. | 20. 2. 2009 20:34

    luxusní dobrůtka, cenově přijatelná a snadno vyrobitelná :)

  • Alena Nosková | 20. 2. 2009 20:29

    V Ý B O R N Ý víc není třeba dodávat. Příjemná změna a nesrovnatelný rozdíl s jinými koláči - příště udělám z dvojité dávky (taky nam doma zmizel neskutečně rychle: )

  • Hela - | 14. 3. 2008 21:49

    Opravdu vynikající! Dávám 1. Vždycky se mi povedl, až jednou: polevu jsem včas nestáhla z ohně (opravdu stačí jen krátce provařit) a ona delším varem trochu zkaramelizovala, na povrchu koláče zesklovatěla a chovala se jako roztavené karamelky (táhla plomby). Do druhého dne to trochu polevilo a spíš to lepilo, ale i tak to bylo dobré.

  • Anonym | 28. 2. 2008 10:08

    Tak klobouk dolů, tenhle koláč je opravdu výborný!!!Nemá chybu,...snad jen tu, že je ho málo...příště peču dvojitou dávku na plechu ;-)

  • Anonym | 22. 2. 2008 19:18

    Je naozaj výborný.-Len som asi urobila chybu - maslo som nepridala do cesta zmäknuté - ťažšie sa mi to šľahalo, ale aj tak sa vydaril. - Určite ho ešte budem piecť, lebo je jednoduchý a naozaj výborný.- Formu som vysypala kokosovou múčkou - tiež to pridalo na chuti.-Odkaz pre Laskonku: verím že pod Vašim menomnájdem ešte také dobré recepty ako je Šťavnatý citrónový koláč.

  • Laskonka B | 21. 2. 2008 22:53

    Dakujem, som rada ze chutil :)

  • Michaela | 17. 2. 2008 17:49

    vynikajuci, lepsi citronovy kolac som v zivote nejedla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
45
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
32
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
22
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
21
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact