• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 73
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 1
      kg jablka oloupaná
    • 6
      ks vejce dle velikosti
    • 1
      ks citronová kůra a šťáva
    • 160
      g cukr krupice dle chuti jablek, cca
    • 1
      lžíce skořice cca rovná
    • 1
      dl olej
    • 1
      dl voda
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Očištěná jablka pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
2
Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.

RADA: Jak na dokonalý sníh z bílků

3
Těsto přendáme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu, uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů péct dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
4
Po zchladnutí, před podáváním, postačí buchtu / koláč, jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem, ale kdo chce, může polít čokoládovou polevou, posypat kokosem, ořechy... Další variantou může být i koláč / buchta posypaná před pečením drobenkou.

RADA: Čokoládová poleva ve vodní lázni

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá česneková kotleta

Šťavnatá česneková kotleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Jablka Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda

Veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Veganský sníh

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Maso v zelenině z pečícího sáčku
Maso v zelenině z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté karbanátky
Šťavnaté karbanátky
  • Recepty.cz
  • Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact