• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks jablka
    • 2
      l bezinky 1-2
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron
    • 1
      l voda
    • 750
      g cukr (Já opět dávám fruktózu nebo hroznový cukr)
    • med Případně

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklopené nechte vychladnout. Směs propasírujte přes síto (ne kov!!!) nebo utěrku - směs ale nevyhazujte!!!! Šťávu v čistém hrnci vařte a pomalu dávejte cukr. Po rozpuštění přidejte vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, nakonec med. Jakmile se začne vařit, ihned odstavte a přelejte do lahví, uzavřete a otočte dnem nahoru.
2
Tohle je sice malinko složitější, ale neskutečně dobré, děti jinou šťávu nechtěly, takže jsem vlastně této šťávy dělala daleko víc než té čisté - ta byla spíš jako opravdu na léčeni neduhů. Tahle štáva je i do čaje výborná nebo do minerálek.
3
Osladíte s ní i bylinkový čaj. Jo a ze zbytku toho pasírování normálně udělejte marmeládu - nemá chybu - klidně tam přidejte i čerstvé ty samé ingredience a marmeládu asi děláte, takže postup je tentýž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Limonáda z červených pomerančů

Limonáda z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 8. 2016 19:13

    Šťávu jsem nechala z povařeného ovoce vykapat, jen jsem to trochu zmáčkla. Do marmelády jsem pak propasírovala zbytek...

  • MJG | 9. 10. 2013 11:11

    Tak jsem to letos konecne vyrobila a je to skvele. Vsem stava moc chutna. <:-)

  • Anna | 24. 9. 2012 21:42

    No těch 750kg cukru to je bomba! :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Citron Cukr Jablka Med Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Skotská vejce

Skotská vejce

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
37
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
30
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
26
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
23
Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact