• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeské přesbidlo
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské přesbidlo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské přesbidlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 2
      sádlo
    • cibule
    • 1
      kg hrubá mouka
    • sůl
    • 1
      vejce
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka. Vodu slít a zavařit do ní noky vykrajované malou lžičkou.
2
Noky uvařit asi 6 minut, vyjmout, přidat k bramborám a protřést. Přesbidlo omastit cibulí osmaženou na sádle do zlatova.
3
<BR>Tip: Doporučuji nahradit noky vařenými těstovinami, je to jednodušší a moc jedlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo

Nudle s rajčaty - staročeské krajové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 30. 1. 2006 07:14

    Ja viem , že s cestovinami je to dobré, ale potom ešte slaninku a už je to vlastne grenadír, nie ?

  • Ivana Auffahrtová | 27. 1. 2006 16:38

    Ty těstoviny jsou v tom ale opravdu dobré. Do cibulky přidám trochu mleté papriky a vše dohromady spojím, k tomu nějaký zeleninový salát a je dobrý oběd.

  • Tereza Jarčušková | 27. 1. 2006 15:16

    Mne tam zasa nepasujú tie doporučované cestoviny. Určite by som nimi noky nenahradila.

  • Máca | 27. 1. 2006 14:25

    Ano, tomuto jídlu se opravdu říká uhlířina. Mám jí spojenou s výborným okurkovým salátem.Česnek se do tohoto jídla nehodí. Je to staročeský recept a velice vás nasytí.

  • Věra | 29. 9. 2005 10:39

    Zkusila jsem dle receptu a je to moc dobré, přidlala jsem lisovaný česnek a petrželku a trochu opepřila. Opravdu je to jedlé:)

  • Světlana | 5. 5. 2005 09:44

    Myslím, že se tomuto jídlu také říká uhlířina

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrubá mouka Mléko Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nugátové řezy

Nugátové řezy

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
45
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Staročeské přesbidlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact