• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská svíčková bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 87
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská svíčková bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks pepř celý
    • 8
      ks nové koření
    • 7
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
    • 2
      kelímek šlehačka (á 250 ml)
    • mléko trochu
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.
2
Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Staročeská krupicová hlavička

Staročeská krupicová hlavička

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dejna | 10. 10. 2016 10:51

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  • nauč se číst | 14. 2. 2016 21:33

    Je tam celý pepř ne mletý!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 22. 1. 2016 21:42

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • Janča | 6. 11. 2014 10:12

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

  • Maxwell | 31. 12. 2013 16:57

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím. Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  • kajka001
    kajka001 | 17. 7. 2013 07:17

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

  • anička | 27. 3. 2013 15:21

    a sekana neni maso??? :-D

  • nataliya | 29. 5. 2012 14:01

    to neni maso to je sekana;;;;

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2011 06:43

    Ivo,to je sekaná,která se peče mimo,já jí používám jako knedlík(přílohu) ;-) ,svíčková se vaří zvlášť ;-) ... .

  • Ivana Přikrylová | 13. 2. 2011 23:36

    v názvu je uvedeno svíčková bez masa a na fotce jsou dva plátky masa, tak tomu teda nerozumím

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 19:43

    ...už při restování zeleniny jsem postrádal vůni celeru,takže jsem ho dodal :-( a odebral jsem porci na zkoušku s hořčicí ...:-! ,o masoxu ani nemluvím :-(

  • Alice | 8. 2. 2011 12:59

    Tohle a svíčková =-O ,ani náhodou!Celer chybí,naopak hořčice a masox přebývá :-( .

  • Dana Vaňková | 11. 12. 2008 09:29

    Nejak tam postrádám celer. Myslela jsem, ze základ svíckové je práve on.

  • Zdenka Korábová | 6. 5. 2008 12:59

    Jen malá připomínka či dotaz - kde se ve staročeské kuchyni vzal MASOX

  • Ilona | 6. 5. 2008 12:44

    z cukru se dělá karamel kvůli barvě,aby omáčka nebyla tak světlá.

  • Anina | 20. 9. 2006 20:17

    Naučila jsem se jí trochu jinak,podle jiné kuchařky. Nedávám tam ani cukr, a ani hořtici, to jsem nikde nečetla. Smetanu, nebo šlehačku to jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Masox Mléko Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Kanadský králík

Kanadský králík

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Tvarohové hvězdičky DIA I NEDIA

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

88
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
72
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
64
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
34
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
30
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact