• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská pochoutka v římském hrnci

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 6
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdo nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměka a zapéct v normálním pekáčku asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tarari . | 29. 2. 2008 16:06

    Tak včera jsem vařila a musím dát jedničku. Moc chutnalo! Přidala jsem pouze česnek, neboť jsme česnekoví!

  • Zdenka Hanušová | 30. 1. 2008 06:38

    Aleno, musím říct, že se mi tohle nikdy nestalo, že by se mi brambory nedovařily, naopak, když jsem je dělala s nějkým masem, tak měly výbornou chuť. Je třeba dodržet půlhodinové namočení hrnce před použitím a dát hrnec do studené trouby a teprve pak ji zapnout. Peču brambory s masem klidně na 200st.

  • alena | 29. 11. 2007 21:49

    Hrnec jsem si nadělila vloni pod stromeček, jednou vyzkoušela a brambory po 2 hodinách dovařovala v hrnci. V návodu udávali teplotu 150-170 st. Bylo to málo. Zkušenější prosím poraďte- jak teplo a jak dlouho?děkuji

  • kiáý řřžtt | 28. 11. 2007 11:25

    ghztgref

  • Jitka Malinová | 8. 2. 2007 11:24

    Doplním zimní a rychlejší variantu, kterou jsem minulý týden vyzkoušela, když jsem neměla možnost koupit mleté maso a tak jsem v lahůdkách zakoupila 3 jitrnice a vymačkala je na pánvičku lehce prohřát a pak šup s tím na brambory.

  • Marie Pospíšilová | 19. 10. 2006 06:14

    V římském hrnci peču vždy maso i s přílohou: na dno dám brambory, na ně bylinky, paličku česneku překrojenou na půl (pro vůni) a na to maso (kuře, vepřové...) podle chuti. Poklást plátky másla a jídlo je hotovo. Navíc nepotřebuji další hrnec na brambory a dá se servírovat i z římského hrnce.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 09:06

    Už jsem si to dala do oblíbených a určitě brzy vyzkouším. Poslední dobou jsem si římák móc oblíbila.Líbí se mi na tom to, že to člověk strčí do trouby a hodinku či dvě má pro sebe ( ženská jde dělat jinou práci, chlap lehne k televizi...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Penne con polo

Penne con polo

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
16
Sněhové pusinky na váhu
Sněhové pusinky na váhu
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact