• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská pochoutka v římském hrnci

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 6
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdo nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměka a zapéct v normálním pekáčku asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tarari . | 29. 2. 2008 16:06

    Tak včera jsem vařila a musím dát jedničku. Moc chutnalo! Přidala jsem pouze česnek, neboť jsme česnekoví!

  • Zdenka Hanušová | 30. 1. 2008 06:38

    Aleno, musím říct, že se mi tohle nikdy nestalo, že by se mi brambory nedovařily, naopak, když jsem je dělala s nějkým masem, tak měly výbornou chuť. Je třeba dodržet půlhodinové namočení hrnce před použitím a dát hrnec do studené trouby a teprve pak ji zapnout. Peču brambory s masem klidně na 200st.

  • alena | 29. 11. 2007 21:49

    Hrnec jsem si nadělila vloni pod stromeček, jednou vyzkoušela a brambory po 2 hodinách dovařovala v hrnci. V návodu udávali teplotu 150-170 st. Bylo to málo. Zkušenější prosím poraďte- jak teplo a jak dlouho?děkuji

  • kiáý řřžtt | 28. 11. 2007 11:25

    ghztgref

  • Jitka Malinová | 8. 2. 2007 11:24

    Doplním zimní a rychlejší variantu, kterou jsem minulý týden vyzkoušela, když jsem neměla možnost koupit mleté maso a tak jsem v lahůdkách zakoupila 3 jitrnice a vymačkala je na pánvičku lehce prohřát a pak šup s tím na brambory.

  • Marie Pospíšilová | 19. 10. 2006 06:14

    V římském hrnci peču vždy maso i s přílohou: na dno dám brambory, na ně bylinky, paličku česneku překrojenou na půl (pro vůni) a na to maso (kuře, vepřové...) podle chuti. Poklást plátky másla a jídlo je hotovo. Navíc nepotřebuji další hrnec na brambory a dá se servírovat i z římského hrnce.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 09:06

    Už jsem si to dala do oblíbených a určitě brzy vyzkouším. Poslední dobou jsem si římák móc oblíbila.Líbí se mi na tom to, že to člověk strčí do trouby a hodinku či dvě má pro sebe ( ženská jde dělat jinou práci, chlap lehne k televizi...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
46
Máslové řízky
Máslové řízky
40
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Elton John už vůbec nevidí: Bez pomoci se neobejde!

Elton John už vůbec nevidí: Bez pomoci se neobejde!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact