• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí na zelenině

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tymián
    • uzený bůček nebo špek
    • zelenina strouhaná
    • 1
      kg srnčí maso ze hřbetu nebo kýty
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks jalovec
    • 5
      ks koření divoké - tj. bobkový list
    • olej podle oka
    • voda podle oka

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do měkka za občasného podlévání a polévání. Koření po upečení vyndáme.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík nebo jen brambory.Na tuto pochoutku jdu dnes na oběd k mamince a tak jsem se s Vámi musela podělit o recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarin | 30. 12. 2010 18:00

    prober se :'(

  • Lalina | 24. 10. 2010 02:10

    A toto je čo za verziu receptu? Množstvá surovín si máme vycucať z prsta? Toto má byť vylepšenie stránok? Jedine tak na reklamy, No, niet nad odborníkov, ešte šťastie, že som si obľúbené recepty ukladala aj do počítača (aj keď, žiaľ, nie všetky).

  • Jana | 13. 2. 2007 22:44

    Se zvěřinou pracuji docela často,mám teda to štěstí a dobré kamarády.Je pravda,že spoustu papání předem marinuji alespoň 24 hod předem.Pak je masíčko ještě lepší.Všem doporučuji :-))

  • Anonym | 28. 11. 2006 22:06

    Skoro stejným způsobem dělám hovězí pečeni nebo králíka, maso nejdřív ze všech stran na povrchu rychle osmažím, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, teprve pak dávám péct. Pod pečeni dávám ještě cibuli a česnek, kousek celeru, petržele, k tomu špenát a bramborový knedlík. K pečeni na víně by mi šly zase houskáče, nebo i rýže.

  • LF. | 27. 11. 2006 18:43

    No jistě chutné a výtečné,ale zvěřina musí být cítit jako zvěřina,ten uzený bůček tomu přidá vepřovou chut, červené víno je nutnost, kořenit opatrně,ale nebát se pozužívat Jalovec,prostě docela dobré,chuťově vyvážené. Jinak něco dělůat jako a la Bažant, no prosím,ale tak maximálně kuře,vše ostatní je vždy jen typicky česká kuchyně,nikoliv špatná,ale vše jsme již jedli, chybí originalita.Mimochodem zvěřina je drahá, zdravá a tak se jídlo musí připoravit s láskou.

  • Jana | 23. 11. 2006 22:17

    Tuto pochoutku delam jako "veprove a la bazant".Zeleninu nakonec rozmixuji,vznikne vyborny sos;trosicku zahustim,kdyz je potreba.Misto uzeneho bucku staci dobra klobasa nakrajena na kolecka,tu potom vyjmeme a kazdemu dame na talir.

  • Marie Horáková | 23. 11. 2006 19:58

    Zkuste podlít místo vody červeným vínem. Je to výborné.

  • Alena | 23. 11. 2006 13:20

    Tak to Vám opravdu závidím, Martino. Mńam! Jen člověk nesmí myslet na ty krásné srnčí oči.....ale to bychom nemohli jíst maso,že? A já jsem taky na masínko...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jalovec Koření Malý celer Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Srnčí maso Tymián Uzený bůček Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Litá buchta

Litá buchta

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

55
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
49
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
45
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
36
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka…
35
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact