• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí maso na smetaně

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • srnčí maso kýta, plec nebo hřbet
    • kořenová zelenina mrkev, celer
    • koření - divočina od Vitany
    • bobkový list
    • tymián
    • uzený špek
    • smetana 12%
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210C a přikryté pečeme 2,5 - 3 hodiny do změknutí masa.
2
Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.
3
Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 5. 1. 2015 05:37

    Toto není srnčí na smetaně, ale na zelenině. Na smetaně je se šlehačku a ne se smetanou. A nikdy bych nenechala naložené maso v zeleniné a pak to v ní nechala dělat. Takto výteče všechna šťáva z masa a to je pak suché. Maso musíte nejdříve opéct, pak opéct zeleninu a to maso v ní obalit.

  • Tonda | 1. 1. 2014 10:56

    Je to dobrý recept a taky jsme ho vyzkoušeli, přípravky a směsi od Vitany se dají nahradit klasickým kořením jalovec, pepř celý atd. Ten kdo vaří alespoň občas, tak si to udělá podle své potřeby. Ivo je to dobrý a děkuji.

  • Káta | 19. 8. 2012 14:36

    Pardon samozřejmě špek a rozmarýn :-P

  • Káta | 19. 8. 2012 14:35

    2 šlehačky 33procent tuku, zelenina, jalovec, bobkový list, nové koření, černý peř, bobkový list a rodink a slintá samozřejmě sůl a dochucujcitronovou štávou i když mi je 32 let tak détičky uznávají kuchyni našich babiček :)))

  • Vilma | 2. 3. 2012 17:59

    Nechápu jak někdo může nazývat vaření to, když používá umělé náhražky jako Divočina od Vitany nebo Gyros atd,což je ve většině receptů, to už jsou dneska opravdu všichni mimo.

  • Přesně tak | 16. 2. 2012 13:44

    Kdyby mi někdo stříknul tu příšernou hmotu ve sprayi, co jí říkají šlehačka, do talíře, hodil bych mu to na nohy. Zvláště, kdyby to bylo srnčí na smetaně, to bych se vzteky neznal. To už jsme opravdu tak zblblí, či líní? Moje bába měla na šlehačku stupidní šlehač, který se skládal z válcové nádoby, víčka s pístnicí a pístu na jejím konci, který tvořily dva plastové perforované kotoučky. Když byla smetana správně vychlazená, stačilo asi 15 až 20 šťouchů a bylo hotovo.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 21:25

    ...doma srnčí nedělám, jezdím na ně ke kamarádovi, taková pánská jízda... ;-) :-D , používáme 33% šlehačku a je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Koření - Divočina Kořenová zelenina Smetana 12% Srnčí maso Sůl Tymián Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Božský koláč

Božský koláč

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

"Kouřové" marinované vepřové

"Kouřové" marinované vepřové

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

69
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
69
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Šťavnaté kari kuře
Šťavnaté kari kuře
20
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Mafie nikdy nezněla tak skvěle! Oldřich Kaiser se vrací jako kmotr. Legenda vrcholí!

Mafie nikdy nezněla tak skvěle! Oldřich Kaiser se vrací jako kmotr. Legenda vrcholí!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact