• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí maso na smetaně

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • srnčí maso kýta, plec nebo hřbet
    • kořenová zelenina mrkev, celer
    • koření - divočina od Vitany
    • bobkový list
    • tymián
    • uzený špek
    • smetana 12%
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210C a přikryté pečeme 2,5 - 3 hodiny do změknutí masa.
2
Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.
3
Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 5. 1. 2015 05:37

    Toto není srnčí na smetaně, ale na zelenině. Na smetaně je se šlehačku a ne se smetanou. A nikdy bych nenechala naložené maso v zeleniné a pak to v ní nechala dělat. Takto výteče všechna šťáva z masa a to je pak suché. Maso musíte nejdříve opéct, pak opéct zeleninu a to maso v ní obalit.

  • Tonda | 1. 1. 2014 10:56

    Je to dobrý recept a taky jsme ho vyzkoušeli, přípravky a směsi od Vitany se dají nahradit klasickým kořením jalovec, pepř celý atd. Ten kdo vaří alespoň občas, tak si to udělá podle své potřeby. Ivo je to dobrý a děkuji.

  • Káta | 19. 8. 2012 14:36

    Pardon samozřejmě špek a rozmarýn :-P

  • Káta | 19. 8. 2012 14:35

    2 šlehačky 33procent tuku, zelenina, jalovec, bobkový list, nové koření, černý peř, bobkový list a rodink a slintá samozřejmě sůl a dochucujcitronovou štávou i když mi je 32 let tak détičky uznávají kuchyni našich babiček :)))

  • Vilma | 2. 3. 2012 17:59

    Nechápu jak někdo může nazývat vaření to, když používá umělé náhražky jako Divočina od Vitany nebo Gyros atd,což je ve většině receptů, to už jsou dneska opravdu všichni mimo.

  • Přesně tak | 16. 2. 2012 13:44

    Kdyby mi někdo stříknul tu příšernou hmotu ve sprayi, co jí říkají šlehačka, do talíře, hodil bych mu to na nohy. Zvláště, kdyby to bylo srnčí na smetaně, to bych se vzteky neznal. To už jsme opravdu tak zblblí, či líní? Moje bába měla na šlehačku stupidní šlehač, který se skládal z válcové nádoby, víčka s pístnicí a pístu na jejím konci, který tvořily dva plastové perforované kotoučky. Když byla smetana správně vychlazená, stačilo asi 15 až 20 šťouchů a bylo hotovo.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 21:25

    ...doma srnčí nedělám, jezdím na ně ke kamarádovi, taková pánská jízda... ;-) :-D , používáme 33% šlehačku a je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Koření - Divočina Kořenová zelenina Smetana 12% Srnčí maso Sůl Tymián Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Kanadský králík

Kanadský králík

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

40
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
28
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
26
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou
Kuřecí nudličky s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact