• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg srnčí maso na guláš (nebo hovězí kližka)
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • špek spíše než anglická slanina
    • červené víno stačí krabicové
    • kečup - jemný
    • rybízová marmeláda třeba i stará cukernatá
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • 1
      ks citron celý i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).
2
Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.
3
Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový "maglajs" zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).
4
Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.
5
Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.
6
Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 22. 8. 2014 06:41

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Di | 21. 8. 2014 14:34

    Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

  • Astral007 | 21. 8. 2014 13:45

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Králičí Zvěřina
Maso Hovězí Zvěřina Králičí Oběd Smažení Dušení Mixování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kečup - jemný Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rybízová marmeláda Špek Srnčí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Banánový dort

Banánový dort

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

18
Nejúžasnější jogurtové řízky
Nejúžasnější jogurtové…
14
Polévka z rybích filetů
Polévka z rybích filetů
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Pikantní pomazánka z avokáda
Pikantní pomazánka z…
10
Dezert Pavlova
Dezert Pavlova

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact