• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg srnčí maso na guláš (nebo hovězí kližka)
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • špek spíše než anglická slanina
    • červené víno stačí krabicové
    • kečup - jemný
    • rybízová marmeláda třeba i stará cukernatá
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • 1
      ks citron celý i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).
2
Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.
3
Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový "maglajs" zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).
4
Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.
5
Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.
6
Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 22. 8. 2014 06:41

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Di | 21. 8. 2014 14:34

    Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

  • Astral007 | 21. 8. 2014 13:45

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Králičí Zvěřina
Maso Hovězí Zvěřina Králičí Oběd Smažení Dušení Mixování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kečup - jemný Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rybízová marmeláda Špek Srnčí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbeží játra mojí mámy

Drůbeží játra mojí mámy

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Výborný dresing

Výborný dresing

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
13
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
10
Plněná sekaná pečeně II.
Plněná sekaná pečeně II.
10
Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Hvězda seriálu Akta X Gillian Andresonová: Tahle voskovka mám být já?

Hvězda seriálu Akta X Gillian Andresonová: Tahle voskovka mám být já?

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact