• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg srnčí maso na guláš (nebo hovězí kližka)
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • špek spíše než anglická slanina
    • červené víno stačí krabicové
    • kečup - jemný
    • rybízová marmeláda třeba i stará cukernatá
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • 1
      ks citron celý i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).
2
Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.
3
Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový "maglajs" zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).
4
Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.
5
Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.
6
Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 22. 8. 2014 06:41

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Di | 21. 8. 2014 14:34

    Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

  • Astral007 | 21. 8. 2014 13:45

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Králičí Zvěřina
Maso Hovězí Zvěřina Králičí Oběd Smažení Dušení Mixování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kečup - jemný Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rybízová marmeláda Špek Srnčí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

178
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
36
Zelňáky se zelným salátem
Zelňáky se zelným salátem
31
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Mrkvové muffiny
Mrkvové muffiny

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact