• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srdíčka s květákem a brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Srdíčka s květákem a brokolicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srdíčka s květákem a brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks těsto
    • 50
      g květák
    • 50
      g brokolice
    • 50
      g lučina
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • máslo na polití
    • slunečnicová semínka nebo nasekané oříšky

Postup přípravy receptu

1
„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo přidává trochu oleje, ale když je těsto sušší, stačí do něj vmíchat jenom pár kapek vody.“
2
Příprava je snadná. Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku mouky, do ní vyklepněte vajíčka a pak pečlivě zpracovávejte asi 10 minut, aby vzniklo hladké, nelepivé a pružné těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že když do něj dloubnete prstem, důlek se pomaličku vyrovná zpátky.
3
Vytvořte plát pomocí strojku nebo těsto vyválejte na pomoučněném válu asi na 2 centimetry. Květák a brokolici mírně povařte, nakrájejte nadrobno, smíchejte s lučinou, osolte, přidejte muškátový oříšek a vše dobře promíchejte do konzistentní hmoty. Na připravené těsto dávejte vždy 1 lžičku náplně v asi pěticentimetrových rozestupech. Přikryjte druhým plátem a vykrajujte srdíčka tak, aby ve středu každého byla náplň. Okraje srdíček k sobě pevně přitiskněte. Hotové taštičky zavařte do vroucí osolené vody a po 5 minutách je sceďte. Nakonec je rozdělte na talíře, polijte máslem a posypte sekanými oříšky nebo semínky.
4
//**NÁŠ TIP:** Místo brokolice a květáku můžete použít jinou oblíbenou zeleninu nebo třeba podušené mleté maso. Taštičky lze posypat i strouhaným sýrem. //
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Omeleta s brokolicí / květákem a těstovinami

Omeleta s brokolicí / květákem a…

Bramborový salát s květákem a brokolicí

Bramborový salát s květákem a…

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Zelenina
Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Hladká mouka Květák Lučina Máslo Muškátový oříšek Slunečnicová semínka Sůl Těsto Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Bramborový knedlík s vejcem a slaninou

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
27
Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Ceviche ze pstruha s…
26
Koláč s ricottou a bílou čokoládou
Koláč s ricottou a bílou…
25
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Srdce na smetaně
Srdce na smetaně
Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
  • Recepty.cz
  • Srdíčka s květákem a brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact