• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Množství je orientační:
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží, cca
    • 1
      ks pikantní klobása papriková, maďarská...
    • 2
      ks špekáček
    • cibule
    • 2
      ks paprika nebo cuketa, patizon...
    • 150
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • uzený špek
    • brambory malé, pro 3 osoby
    • sůl
    • koření dle chuti - paprika, pepř, grilovací, gyros...

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, drcený kmín, paprika...). Nové brambory jen omyjeme, pozdní můžeme, ale nemusíme loupat, záleží na tom, v jaké kondici je slupka.
2
Maso si pokrájíme na plátky a ty pak na kostky, které osolíme a opepříme. Kvalitní uzeninu pokrájíme na plátky, kolečka. Papriku s cibulí očistíme a pokrájíme na plátky, velkou cibuli můžeme rozkrojit na čtvrtky a rozebrat na dílky. Pak vše střídavě napichujeme na kuchyňské jehly, okořeníme a naskládáme na připravené brambory.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Není nutné mastit ani brambory, ani špízy, uzenina pustí tuku pod brambory dostatek a stejně tak i zelenina a s masem pustí dostatek šťávy, takže ani nepodléváme.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, zprvu zakryté, cca 45 minut, pak odkryjeme a dopékáme pár minut dozlatova. V remosce jsem pekl od zapnutí necelou hodinku.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Podáváme se zeleninovým salátem, různými svěžími dipy ze zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Paprika Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzený špek Vepřová slanina Vepřové maso

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Pribináček

Pribináček

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

91
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
84
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
83
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…
45
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
30
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact