• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 17
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Množství je orientační:
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží, cca
    • 1
      ks pikantní klobása papriková, maďarská...
    • 2
      ks špekáček
    • cibule
    • 2
      ks paprika nebo cuketa, patizon...
    • 150
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • uzený špek
    • brambory malé, pro 3 osoby
    • sůl
    • koření dle chuti - paprika, pepř, grilovací, gyros...

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, drcený kmín, paprika...). Nové brambory jen omyjeme, pozdní můžeme, ale nemusíme loupat, záleží na tom, v jaké kondici je slupka.
2
Maso si pokrájíme na plátky a ty pak na kostky, které osolíme a opepříme. Kvalitní uzeninu pokrájíme na plátky, kolečka. Papriku s cibulí očistíme a pokrájíme na plátky, velkou cibuli můžeme rozkrojit na čtvrtky a rozebrat na dílky. Pak vše střídavě napichujeme na kuchyňské jehly, okořeníme a naskládáme na připravené brambory.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Není nutné mastit ani brambory, ani špízy, uzenina pustí tuku pod brambory dostatek a stejně tak i zelenina a s masem pustí dostatek šťávy, takže ani nepodléváme.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, zprvu zakryté, cca 45 minut, pak odkryjeme a dopékáme pár minut dozlatova. V remosce jsem pekl od zapnutí necelou hodinku.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Podáváme se zeleninovým salátem, různými svěžími dipy ze zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Paprika Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzený špek Vepřová slanina Vepřové maso

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Kávěnky

Kávěnky

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

250
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
42
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
42
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact