• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Množství je orientační:
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží, cca
    • 1
      ks pikantní klobása papriková, maďarská...
    • 2
      ks špekáček
    • cibule
    • 2
      ks paprika nebo cuketa, patizon...
    • 150
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • uzený špek
    • brambory malé, pro 3 osoby
    • sůl
    • koření dle chuti - paprika, pepř, grilovací, gyros...

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, drcený kmín, paprika...). Nové brambory jen omyjeme, pozdní můžeme, ale nemusíme loupat, záleží na tom, v jaké kondici je slupka.
2
Maso si pokrájíme na plátky a ty pak na kostky, které osolíme a opepříme. Kvalitní uzeninu pokrájíme na plátky, kolečka. Papriku s cibulí očistíme a pokrájíme na plátky, velkou cibuli můžeme rozkrojit na čtvrtky a rozebrat na dílky. Pak vše střídavě napichujeme na kuchyňské jehly, okořeníme a naskládáme na připravené brambory.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Není nutné mastit ani brambory, ani špízy, uzenina pustí tuku pod brambory dostatek a stejně tak i zelenina a s masem pustí dostatek šťávy, takže ani nepodléváme.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, zprvu zakryté, cca 45 minut, pak odkryjeme a dopékáme pár minut dozlatova. V remosce jsem pekl od zapnutí necelou hodinku.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Podáváme se zeleninovým salátem, různými svěžími dipy ze zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Paprika Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzený špek Vepřová slanina Vepřové maso

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Milionová polévka

Milionová polévka

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

43
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
38
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact