• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špikované okurkové hovězí na špeku
Napište svůj komentář k receptu

Špikované okurkové hovězí na špeku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Orientační množství:
    • 1
      kg hovězí maso dle vlastního výběru - plec, kýta...
    • 1
      sklenice nakládané okurky menší
    • 100
      g uzený špek cca
    • 2
      ks cibule velké
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná + 1 lžička
    • pepř mletý
    • sůl
    • vývar
    • jíška nebo záklechtka

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro menší okurky a hranolky špeku, které dáme ztuhnout do mrazáku. Nožem projedeme na druhý konec masa a v mase s ním otočíme o 360°. Do otvorů pak vtlačíme několik menších okurek a hranolky špeku. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Pokud nemáme jistotu, že bude maso během dušení držet pohromadě, zpevníme ho provázkem, který sundáme až před krájením a podáváním.
2
Takto připravené maso vložíme k dozlatova osmaženým, jemně pokrájeným cibulím na drobně pokrájeném špeku (cca 60 g) a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme plnou lžíci hořčice, krátce osmažíme, přilijeme zhruba půl litru vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka za občasného podlití a otočení masa.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a necháme 5 minut odpočinout. Pokud jsme maso zpevňovali, sundáme provázek a následně pokrájíme na plátky. Do omáčky přidáme lžičku hořčice, asi 3 - 4 drobně pokrájené okurky, osolíme, opepříme dle chuti, zahustíme dle požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme provařit.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

4
Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami. Výběr přílohy dle vlastní chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Hovězí maso Jíška Nakládané okurky Pepř mletý Sůl Uzený špek Vývar

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s mandarinkami-velká

Bábovka s mandarinkami-velká

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
16
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
14
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
14
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a…
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz vegetarián
Špíz vegetarián
Špíz z mini roládek
Špíz z mini roládek
  • Recepty.cz
  • Špikované okurkové hovězí na špeku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact