• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špikovaná pečeně po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Špikovaná pečeně po italsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 900
      g vepřové kotlety v celku, s kostí 800 -
    • 80
      g pršut cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 170
      g cibule velká, cca
    • 120
      g čerstvé žampiony
    • 50
      g sušená rajčata + olej na maso
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      hrst olivy dle chuti, cca
    • 1
      snítka tymián
    • červené víno a vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to půjde, když je necháme chvilku v mrazáku ztuhnout. Pak maso osolíme, opepříme a dáme do chladna odležet.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Před tepelnou přípravou maso vyndáme z chladničky alespoň o hodinku dříve.
3
Do zapékací mísy pokrájíme na klínky velkou cibuli, přidáme nasekaný česnek, pokrájená sušená rajčata, olivy dle chuti a snítku tymiánu. Přidáme cca 1 dl červeného vína. Na tuto směs položíme připravenou prošpikovanou kotletu, kterou pokapeme olejem ze sušených rajčat.
4
Zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny v předehřáté troubě na 200 stupňů doměkka, za občasného otočení masa a podlití vínem nebo již vývarem dle potřeby.
5
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem či kaší, kdy maso pokrájíme na plátky (můžeme odstranit kost) a doplníme na talíři zeleninovým výpekem se žampiony.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Olivy Pepř mletý Pršut Sůl Sušená rajčata Tymián Vepřové kotlety

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Vepřové kari

Vepřové kari

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Svařák

Svařák

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

63
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
41
Pečený čaj
Pečený čaj
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a…
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz vegetarián
Špíz vegetarián
  • Recepty.cz
  • Špikovaná pečeně po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact