• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátový štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 8
      stroužek česnek 6-8, velké
    • 10
      ks krabí tyčinky 8-10
    • 6
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g hladká mouka na vyválení těsta

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme ho 1 vejcem a osolíme podle chuti. Přidáme rozmačkané stroužky česneku, zamícháme, hrnec odstavíme a necháme špenát vychladnout.
2
Listové těsto rozdělíme na 2 části (pro 2 šišky štrůdlu). Těsto rozválíme jako na štrůdl (cca 35x35 cm). Na plochu cca 30x30 cm nasypeme 3 lžíce strouhanky. Na strouhanku přidáme 1/2 zcela vychladlého špenátu. Na špenát rozložíme kolečka ze 4-5 krabích tyčinek (cca 1 cm široká). Těsto srolujeme do šišky a pečlivě spojíme kraje, aby náplň při pečení nevytekla. Připravené 2 šišky položíme na pekáč a potřeme rozkvedlaným vejcem.
3
Pečeme při 180 °C cca 25-30 minut, dozlatova. Krájíme mírně vychladlé.
4
Špenátový štrůdl je chutný i studený. Místo štrůdlových šišek lze připravit 12 ks špenátových pirožků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový nákyp II.

Špenátový nákyp II.

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erulda | 9. 5. 2013 01:35

    Recept velmi chválím! :)

  • Kristýna Novotná | 18. 2. 2009 23:05

    Recept je dobrý. Jen více než teplý mi chutná jako studený, ale to je individuální :)

  • Jana Vondráčková | 21. 5. 2005 14:25

    Je to vynikající. A já jsem to použila také jako přílohu ke Staročeské vepřové kýtě /recept také na těchto stránkách/. Dle mého manžela už ke kýtě nechce jinou přílohu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Pečivo Z mouky/obilovin Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Krabí tyčinky Listové těsto Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

136
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
113
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
99
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
85
Zapečené těstoviny s květákem a kapustou
Zapečené těstoviny s…
52
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Špenátový štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact