• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátový nákyp II.
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový nákyp II.

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový nákyp II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špenátový protlak - mražený
    • 1
      cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 200
      g anglická slanina
    • 100
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 2
      vejce
    • strouhanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrnek mléko necelá polovina

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájenou slaninu a necháme restovat. Po chvilce přidáme rozmrazený špenát a prohřejeme. Pokud je nutné, vodu ze špenátu slijeme. Necháme vychladnout a do studené hmoty nastrouháme cihlu nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř, muškátový květ a strouhanku tak, aby vznikla hustota jako na sekanou. Pořádně promícháme. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, nandáme špenátovou hmotu, uhladíme, a zalijeme v mléce rozkvedlaným vejcem. Dáme do trouby a zapékáme asi na 180 °C (horkovzdušné) 30 minut.
2
Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

Špenátový salát barevný

Špenátový salát barevný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tonca | 20. 12. 2010 17:39

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Lenka Pflegerová | 2. 4. 2010 07:40

    Výborný recept, všem moc chutnal určitě zopakuji

  • Petra Benešová | 5. 2. 2007 12:27

    Tak tohle je veliká dobrota. Můj 2,5 letý syn se cpal, až měl boule za ušima. S bramborovou kaší nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Cihla Mléko Muškátový květ Pepř mletý Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

Poslední sledované recepty

227
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
143
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
79
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
45
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špenátový dip
Špenátový dip
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový salát barevný
Špenátový salát barevný
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový salát s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Špenátový nákyp II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact