• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátový kuskus
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový kuskus

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek kuskus cca
    • 300
      g listový špenát cca
    • 150
      g anglická slanina nebo Váhalova, případně šunka, cca
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • smetana ke šlehání dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při míchání budeme řídit vlastní chutí.
2
Kuskus si připravíme dle návodu na obalu, tak jak jsme zvyklí. Já používám na namáčení většinou vroucí vývar, ale nutné to není a postačí i voda.
3
Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. K té pak přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu či šunku. Přisypeme očištěný čerstvý nebo mražený listový špenát, který dochutíme nasekaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým květem dle chuti. Přidáme pár lžiček smetany a dusíme doměkka. Pokud zmrazený špenát obsahuje hodně vody, je lepší ho nechat vařit bez pokličky, aby se vypařila přebytečná tekutina.
4
Hotový kuskus pak smícháme se špenátovou směsí a můžeme podávat. Před podáváním můžeme posypat sýrem (Niva,Pecorino...) nebo sýr rovnou do špenátového kuskusu vmíchat. To záleží opět na chuti každého.
5
Pokud chceme mít špenátový kuskus bezmasý, můžeme místo slaniny či šunky použít například uzené tofu, šmakouna...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový nákyp II.

Špenátový nákyp II.

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 10. 3. 2017 14:20

    Přítel kus kus nemá moc rád a tenhle mu přišel výborný a sám ho pochválil.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Z těstovin Ze zeleniny Těstoviny Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Kuskus Listový špenát Muškátový květ Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
32
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
26
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
26
Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Špenátovo-vločková polévka
Špenátovo-vločková polévka
Špenátový dip
Špenátový dip
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
Špenátový nákyp II.
Špenátový nákyp II.
Špenátový salát barevný
Špenátový salát barevný
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s jahodami
  • Recepty.cz
  • Špenátový kuskus
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact