• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátové lívance s mlékem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové lívance s mlékem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      ml špenátový protlak
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek - nastrouhaný
    • muškátový květ - špetka (není nutný)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 220
      g hladká mouka dle hustoty těstíčka, cca
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Dále
    • olej na smažení
    • sýr dle chuti, například Niva, Gouda...
    • uzenina drobně pokrájená - slanina, klobása, salám...

Postup přípravy receptu

1
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na pánev nebo do lívanečníku s rozpáleným olejem, děláme placičky a smažíme je z obou stran dozlatova. Po osmažení dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Do těstíčka můžeme pro obměnu vmíchat strouhaný sýr nebo uzeninu.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo chuťovku, potřené česnekovou pastou, umíchanou z rozetřeného česneku s troškou soli, s česnekovým nebo bylinkovým dipem, můžeme posypat sýrem... Podávat můžeme i jako přílohu, například k minutkám...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Nové brambory s kysaným mlékem

Nové brambory s kysaným mlékem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vanda | 4. 8. 2016 07:20

    Byly výborné, ráda je zas udělám :-))

  • Jana | 13. 8. 2015 21:54

    Vynikající!!!!!!!!!!!!

  • Danková | 23. 2. 2015 19:23

    Příště budu dělat z celého špenátu, protože chutnaly výborně a byly hned pryč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Přílohy Z mléka / sýra Ze zeleniny Zeleninové Pečivo Z mouky/obilovin Slané Bezmasá jídla Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Muškátový květ Olej Pepř mletý Prášek do pečiva Špenátový protlak Sůl Sýr Uzenina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

19
Domácí kečup
Domácí kečup
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kvašáky
Kvašáky
15
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
14
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

Zemřela Čirina (†75), kuchařka Gotta i Havla: Rodina na parte oznámila, co se stalo

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Špenátové lívance s hummusem, batáty a…
Špenátové noky
Špenátové noky
Špenátové palačinky II.
Špenátové palačinky II.
Špenátové palačinky s houbovou náplní
Špenátové palačinky s houbovou náplní
  • Recepty.cz
  • Špenátové lívance s mlékem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact