• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové karbanátky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát
    • 3
      ks brambory
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • petržel
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • hladká mouka
  • Na obalení
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
2
Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 29. 3. 2017 16:12

    super recept!

  • sexuolog | 25. 1. 2011 11:08

    O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 :-D :-D

  • Barbara Karaer | 11. 10. 2008 21:49

    Vcera jsem je udelala, spotrebovala jsem vice mouky nez se pise, ale byli skutecne dobre.

  • Silva Machová | 26. 4. 2007 17:59

    Paní Iveto,dělám je jen z mraženého protlaku,dá se koupit se smetanou a je to chutnější.

  • Iveta Bílková | 14. 2. 2007 07:48

    Dá se to dělat i ze zmrazeného špenátu?

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:35

    Hm, zkusím, možná se sněhem, míň mouky a brambor, bez strouhanky a neobalované. Nějak tak jsem to asi jedla. V lepších hotelích ve Španělsku to mívali na snídaňovém bufetu.

  • Silva Machová | 13. 2. 2007 18:07

    Delikatesa.Jen sem to musela víc zahustit,aby se daly karbenátky uplácat:).Přidala sem strouhaný sýr.Dávám za 1

  • Andrej z D. Kubína | 6. 1. 2007 19:11

    Práve som tieto karbonátky urobil. Chutia výborne. Manželka je vegetariánka. Ja som mäsiar ale budem tento recept robiť častejšie. Jediné čo som musel na recepte upraviť: dal som viac strúhanky a múky do zmesy. Lebo sa mi nedali predtým tvarovať karbonátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Pepř mletý Petržel Polohrubá mouka Rostlinný olej Špenát Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

114
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
18
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
18
Obalovaný kozí sýr
Obalovaný kozí sýr
15
Kotlety po uhersku
Kotlety po uhersku
13
Kuře královny Kálí
Kuře královny Kálí

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact