• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové karbanátky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát
    • 3
      ks brambory
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • petržel
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • hladká mouka
  • Na obalení
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
2
Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 29. 3. 2017 16:12

    super recept!

  • sexuolog | 25. 1. 2011 11:08

    O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 :-D :-D

  • Barbara Karaer | 11. 10. 2008 21:49

    Vcera jsem je udelala, spotrebovala jsem vice mouky nez se pise, ale byli skutecne dobre.

  • Silva Machová | 26. 4. 2007 17:59

    Paní Iveto,dělám je jen z mraženého protlaku,dá se koupit se smetanou a je to chutnější.

  • Iveta Bílková | 14. 2. 2007 07:48

    Dá se to dělat i ze zmrazeného špenátu?

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:35

    Hm, zkusím, možná se sněhem, míň mouky a brambor, bez strouhanky a neobalované. Nějak tak jsem to asi jedla. V lepších hotelích ve Španělsku to mívali na snídaňovém bufetu.

  • Silva Machová | 13. 2. 2007 18:07

    Delikatesa.Jen sem to musela víc zahustit,aby se daly karbenátky uplácat:).Přidala sem strouhaný sýr.Dávám za 1

  • Andrej z D. Kubína | 6. 1. 2007 19:11

    Práve som tieto karbonátky urobil. Chutia výborne. Manželka je vegetariánka. Ja som mäsiar ale budem tento recept robiť častejšie. Jediné čo som musel na recepte upraviť: dal som viac strúhanky a múky do zmesy. Lebo sa mi nedali predtým tvarovať karbonátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Pepř mletý Petržel Polohrubá mouka Rostlinný olej Špenát Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

265
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
52
Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny s rajčaty a…
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
20
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact