• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové karbanátky

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát
    • 3
      ks brambory
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • petržel
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • rostlinný olej
    • hladká mouka
  • Na obalení
    • vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Omytý špenát nakrájíme, osolíme a bez přidání vody 7-8 minut dusíme. Pak špenát smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, strouhankou, moukou, vejci a nastrouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem.
2
Dobře promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu. Smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým nebo mrkvovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro děti

Masovo-špenátové karbanátky nejen pro…

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 29. 3. 2017 16:12

    super recept!

  • sexuolog | 25. 1. 2011 11:08

    O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 :-D :-D

  • Barbara Karaer | 11. 10. 2008 21:49

    Vcera jsem je udelala, spotrebovala jsem vice mouky nez se pise, ale byli skutecne dobre.

  • Silva Machová | 26. 4. 2007 17:59

    Paní Iveto,dělám je jen z mraženého protlaku,dá se koupit se smetanou a je to chutnější.

  • Iveta Bílková | 14. 2. 2007 07:48

    Dá se to dělat i ze zmrazeného špenátu?

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:35

    Hm, zkusím, možná se sněhem, míň mouky a brambor, bez strouhanky a neobalované. Nějak tak jsem to asi jedla. V lepších hotelích ve Španělsku to mívali na snídaňovém bufetu.

  • Silva Machová | 13. 2. 2007 18:07

    Delikatesa.Jen sem to musela víc zahustit,aby se daly karbenátky uplácat:).Přidala sem strouhaný sýr.Dávám za 1

  • Andrej z D. Kubína | 6. 1. 2007 19:11

    Práve som tieto karbonátky urobil. Chutia výborne. Manželka je vegetariánka. Ja som mäsiar ale budem tento recept robiť častejšie. Jediné čo som musel na recepte upraviť: dal som viac strúhanky a múky do zmesy. Lebo sa mi nedali predtým tvarovať karbonátky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Pepř mletý Petržel Polohrubá mouka Rostlinný olej Špenát Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

258
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
46
Treska pečená s paprikami
Treska pečená s paprikami
34
Polévka z hlívy ústřičné
Polévka z hlívy ústřičné
28
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
22
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový dort s banány

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Špenátové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact