• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová roláda (Francie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová roláda (Francie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      špenátový protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce krupice nebo hrubé mouky
    • 3
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • pečící papír
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks cibule
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

1
Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně ze 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto by mělo být lité, proto podle potřeby upravíme hustotu moukou nebo mlékem, ale nebude to třeba. Nalijeme těsto na plech, kam jsme rozprostřeli máslem a moukou vymazaný pečící papír (možná se papír mazat nemusí, ale mě se jinak vždycky neoddělitelně přilepil). Dáme péci do trouby asi na 15-20 minut. Upečené těsto ještě horké zavineme do tvaru rolády pomocí pečícího papíru a pak papír odstraníme od těsta.
2
Během pečení si připravíme náplň. Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme vejce a umícháme řidší míchanici. Přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu, dále na kostičky kapii nebo jinou barevnou zeleninu a odstavíme z ohně. Náplní potřeme roládu a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme uležet do druhého dne.
3
Můžeme podávat teplé přelité nějakou sýrovou nebo žampionovou omáčkou, nebo chutná výborně jen tak studena a bez dalšího doplňku.
4
Náplň můžeme obměnit, ale pozor na výrazné kořenění náplně, jinak přehluší špenátovou chuť těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kapie Krupice Pečící papír Pepř mletý Prášek do pečiva Slanina Špenátový protlak Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Špenátovka

Špenátovka

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Malinové / ostružinové knedlíky

Malinové / ostružinové knedlíky

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

58
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
53
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact