• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná polévka z čerstvého špenátu se ztraceným vejcem je skvělým obědem, který láká k zasednutí ke stolu jak svou úžasnou vůní, tak krásně zelenou barvou. Když ji navíc doplníte ztracenými vejci a křupavými krutony, dokonale vás zasytí a dodá potřebnou energii.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g listový špenát
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce
    • 300
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a špenátové listy a za stálého míchání je nechte zavadnout, asi 2 minuty. Přilijte vývar a vařte 10 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím v rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem, uprostřed udělejte vír a jedno po druhém uvařte vejce, každé asi 3 minuty, vždy je opatrně vyjměte děrovanou lžící do samostatné misky.
3
Špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu, ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte vejce a podávejte s krutony.

RADA: Česnekové krutony

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustičková polévka

Kapustičková polévka

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

Hrstková polévka

Hrstková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krutony Listový špenát Ocet Olivový olej Smetana 12% Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

193
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
114
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
59
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
55
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová pomazánka
Špenátová pomazánka
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact