• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sytá polévka z čerstvého špenátu zahuštěná jáhlami, je nejen chutná, ale i zdravá. Malé žluté kuličky, které jsou vlastně vyloupaným prosem, totiž mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny.Čerstvá řeřicha dodá pokrmu nejen výraznou kořenitou chuť a aroma, ale také nezbytné vitamíny a minerály.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g jáhly
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks brambory menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička zeleninový vývar sypký bujón - würzl
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      hrst oregáno čerstvé
    • 2
      svazek listový špenát
    • 1
      miska řeřicha čerstvá

Postup přípravy receptu

1
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během vaření občas promícháme. Necháme pod pokličkou dojít a občas prohrábneme vidličkou, aby se neslepily.
2
Očištěné spodní části cibulí nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji do růžova. Ke konci přisypeme na plátky nakrájený česnek a opět krátce zasmahneme. Základ zalijeme 1 a 1 l vody, přidáme wurzl, muškát, kmín a osolíme. Přidáme také na kostky nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou. Nakonec přidáme 2/3 opraného špenátu a provaříme asi 5 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Zbytek listů špenátu (1/3) osmahneme zprudka na lžíci oleje na pánvi.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Do hotové polévky vložíme jáhly, osmahnutý špenát a vše necháme asi 10 minut odpočinout. Jáhly ještě mírně nabudou na objemu. Naservírujeme do misky a posypeme čerstvou řeřichou.
4
Recept pro vás připravil časopis Blesk - Vaše recepty (leden/2020)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

Polévka ze špenátu a hrášku

Polévka ze špenátu a hrášku

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Jáhly Jarní cibulka Listový špenát Olivový olej Oregáno Řeřicha Sůl Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Brokolice se žampiony

Brokolice se žampiony

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

61
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
31
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
28
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Špenátová omeleta
Špenátová omeleta
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact