• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka - rychlá

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát Sekaný
    • 3
      brambory
    • 3
      česnek
    • 1
      l mléko
    • 1
      tavený sýr
    • máslo
    • 1
      lžička slunečnicový olej
    • 1
      ks vařená vejce
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a mražený špenát a jemně orestujeme. Můžeme přidat trošku vegety, aby se brambory prochutily.
2
Mezitím si nakrájíme najemno česnek (ne prolisovaný - pak je chuť česneku příliš aromatická a kazí vůni polévky) a přidáme do pávne. Chvíli restujeme, než se špenát uplně neprohřeje, poté zalijeme polévku mlékem a přidáme tavený sýr. Osolíme, opepříme, okmínujeme (opatrně), přidáme trošku vegety nebo kousek zeleninového bujónu, přikryjeme poklicí a chvíli provaříme.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájené vejce natvrdo. Polévka je nejlepší na druhý den až se zaleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:21

    moc dobrý... :-D děti sbaštili všechno :-D

  • daisym | 20. 2. 2012 15:38

    Výborná, také jsem dělala poprvé a naprostá dobrota, jen jsem místo litru mléka dala dva hrnky, litr mi připadal moc...

  • maxova.kamoska | 9. 1. 2012 18:49

    Neměla jsem sýr, ale i tak byla výborná!

  • Daniela Barvínková | 5. 12. 2009 19:38

    Výborná !!! (a to špenát moc nemusím :), místo mléka jsem dala smetanu a brambory na kostičky jsem si také uvařila předem. Moc dobré bylo na tvrdo uvařené vajíčko :) Mńam.

  • ledo ledo | 14. 2. 2009 19:10

    Moc dobrá polévka, škoda, že nezjistím, jak chutná na druhý den. Nezbyla.Přidala jsem na kostičky nakrájený opečený rohlík.

  • Monika Varšanyi | 14. 2. 2009 16:08

    Opravdu vynikající, už ji vařím poněkolikáté a pokaždé je hned pryč. Chutná i manželovi a to je co říct:). Dávám 1*

  • Simona Lo Re | 22. 1. 2009 11:01

    vynikajici,chutna a rychla.byla to moje prvni spenatova polevka.jelikoz jsem nemela syr,tak jsem pouzila vodu a smetanu.bude mit trvale misto v nasem jidelnicku.mnam mnam

  • Věra Štroblová | 20. 11. 2008 07:30

    Výborná polévka, jen jsem zalila vodou a přidala smetanu, nakonec jsem dala provařit rozmichané syrové vejce. Dávám 1*

  • iva nemcova | 21. 2. 2008 22:03

    Vyborna vecere,davam za 1

  • jana Nutilová | 18. 2. 2008 12:23

    rychlá, snadná a hlavně moc dobrá.trvalé místo v našem jídelníčku

  • Mata J. | 9. 2. 2008 15:39

    Vyborna polevka!!! Prave sme dojedli a davam 1.

  • MartinV | 3. 2. 2007 18:37

    Podobné bašty dělám ve Woku. Místo taveného sýra raději tvrdý pokrájený na kostky, přidávám ho až nakonec.

  • Misha | 3. 2. 2007 12:41

    Mela jsem doma vsechny ingredience krome vajicka, ktere jsem ozelela, ale chutna to bezva i tak. Akorat bych priste poradila orestovat ty brambory samostatne (nejakych 5 minut) a teprve potom dat ten spenat, nebot i kdyz byla polevka uz hotova, brambory byly stale jeste polo-tvrde. Takze jsem musela varit dyl, cimz se ale ztraci vyzivna hodnota spenatu.

  • Luba | 27. 10. 2006 16:33

    Tak jsme to dneska vyzkoušely a mňamka! Zkuste také. Ingredience za rozumnou cenu. Takže jsme si mohly pochutnan i my studentky. Děkujeme.

  • lucie | 29. 12. 2005 02:31

    polevku nakonec nemusis mixovat. vypada normalne, je dost husta, ale vyborna. i bez zeleninoveho bujonu. pouzila jsem jen hrnec, ne panvicku. vody jsem dala trochu, take jsem mela strach. takze doporucuji tak decku vody. rid se podle velikosti sacku spenatu. ja ho tam dala hodne.

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:49

    Jinak polévka se mixuje nakonci? Předpokládám, že ano-neumím si tu konzistenci představit........

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:48

    Nic proti, ale občas jdou na tento web nezkušené kuchařky (jakožto i já) -bylo by proto dobré připomenout, že se běžně do polévky dává voda-o které zde není zmínka. Nebo není tomu tak? Jinak trochu recept zmatený-píše se tam o pánvičce-a pak jak se to překlopí do hrnce není zmínka-vypadalo to podrobně pro takový neznalce jako já-ale jsem už trochu s polévkama zkušenější-tak se do toho vrhnu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Špenátová
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Tavený sýr Vařená vejce Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Domácí kečup

Domácí kečup

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Vepřové kari

Vepřové kari

Svařené víno

Svařené víno

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Malý korpus

Malý korpus

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
22
Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob…
19
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
19
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact