• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka - rychlá

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát Sekaný
    • 3
      brambory
    • 3
      česnek
    • 1
      l mléko
    • 1
      tavený sýr
    • máslo
    • 1
      lžička slunečnicový olej
    • 1
      ks vařená vejce
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a mražený špenát a jemně orestujeme. Můžeme přidat trošku vegety, aby se brambory prochutily.
2
Mezitím si nakrájíme najemno česnek (ne prolisovaný - pak je chuť česneku příliš aromatická a kazí vůni polévky) a přidáme do pávne. Chvíli restujeme, než se špenát uplně neprohřeje, poté zalijeme polévku mlékem a přidáme tavený sýr. Osolíme, opepříme, okmínujeme (opatrně), přidáme trošku vegety nebo kousek zeleninového bujónu, přikryjeme poklicí a chvíli provaříme.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájené vejce natvrdo. Polévka je nejlepší na druhý den až se zaleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:21

    moc dobrý... :-D děti sbaštili všechno :-D

  • daisym | 20. 2. 2012 15:38

    Výborná, také jsem dělala poprvé a naprostá dobrota, jen jsem místo litru mléka dala dva hrnky, litr mi připadal moc...

  • maxova.kamoska | 9. 1. 2012 18:49

    Neměla jsem sýr, ale i tak byla výborná!

  • Daniela Barvínková | 5. 12. 2009 19:38

    Výborná !!! (a to špenát moc nemusím :), místo mléka jsem dala smetanu a brambory na kostičky jsem si také uvařila předem. Moc dobré bylo na tvrdo uvařené vajíčko :) Mńam.

  • ledo ledo | 14. 2. 2009 19:10

    Moc dobrá polévka, škoda, že nezjistím, jak chutná na druhý den. Nezbyla.Přidala jsem na kostičky nakrájený opečený rohlík.

  • Monika Varšanyi | 14. 2. 2009 16:08

    Opravdu vynikající, už ji vařím poněkolikáté a pokaždé je hned pryč. Chutná i manželovi a to je co říct:). Dávám 1*

  • Simona Lo Re | 22. 1. 2009 11:01

    vynikajici,chutna a rychla.byla to moje prvni spenatova polevka.jelikoz jsem nemela syr,tak jsem pouzila vodu a smetanu.bude mit trvale misto v nasem jidelnicku.mnam mnam

  • Věra Štroblová | 20. 11. 2008 07:30

    Výborná polévka, jen jsem zalila vodou a přidala smetanu, nakonec jsem dala provařit rozmichané syrové vejce. Dávám 1*

  • iva nemcova | 21. 2. 2008 22:03

    Vyborna vecere,davam za 1

  • jana Nutilová | 18. 2. 2008 12:23

    rychlá, snadná a hlavně moc dobrá.trvalé místo v našem jídelníčku

  • Mata J. | 9. 2. 2008 15:39

    Vyborna polevka!!! Prave sme dojedli a davam 1.

  • MartinV | 3. 2. 2007 18:37

    Podobné bašty dělám ve Woku. Místo taveného sýra raději tvrdý pokrájený na kostky, přidávám ho až nakonec.

  • Misha | 3. 2. 2007 12:41

    Mela jsem doma vsechny ingredience krome vajicka, ktere jsem ozelela, ale chutna to bezva i tak. Akorat bych priste poradila orestovat ty brambory samostatne (nejakych 5 minut) a teprve potom dat ten spenat, nebot i kdyz byla polevka uz hotova, brambory byly stale jeste polo-tvrde. Takze jsem musela varit dyl, cimz se ale ztraci vyzivna hodnota spenatu.

  • Luba | 27. 10. 2006 16:33

    Tak jsme to dneska vyzkoušely a mňamka! Zkuste také. Ingredience za rozumnou cenu. Takže jsme si mohly pochutnan i my studentky. Děkujeme.

  • lucie | 29. 12. 2005 02:31

    polevku nakonec nemusis mixovat. vypada normalne, je dost husta, ale vyborna. i bez zeleninoveho bujonu. pouzila jsem jen hrnec, ne panvicku. vody jsem dala trochu, take jsem mela strach. takze doporucuji tak decku vody. rid se podle velikosti sacku spenatu. ja ho tam dala hodne.

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:49

    Jinak polévka se mixuje nakonci? Předpokládám, že ano-neumím si tu konzistenci představit........

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:48

    Nic proti, ale občas jdou na tento web nezkušené kuchařky (jakožto i já) -bylo by proto dobré připomenout, že se běžně do polévky dává voda-o které zde není zmínka. Nebo není tomu tak? Jinak trochu recept zmatený-píše se tam o pánvičce-a pak jak se to překlopí do hrnce není zmínka-vypadalo to podrobně pro takový neznalce jako já-ale jsem už trochu s polévkama zkušenější-tak se do toho vrhnu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Špenátová
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Tavený sýr Vařená vejce Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Fish & chips

Fish & chips

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

61
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
57
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým…
49
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
36
Plněné papriky s knedlíkem
Plněné papriky s…
30
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé bryndzové špecle

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact