• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenát
Napište svůj komentář k receptu

Špenát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mražený špenát bez přísad
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek 4-5
    • 1
      balíček lučina
    • máslo
    • 1
      špetka podravka nebo soli
    • 1
      špetka muškátový oříšek mletý
    • 1
      špetka pepř celý mletý
    • 1
      špetka líbeček sušený

Postup přípravy receptu

1
Na másle usmažím cibulku dozlatova, na ni dám nerozmražený špenát (neotevřený balíček krátce opláchnu teplou vodou, pak se dá jeho obsah snadno vyndat), posypu podravkou (nebo solí), po chvíli kostku otočím, aby se rychleji rozpustila, přidám nadrobno pokrájený česnek, po menší špetce muškátového oříšku a pepře, trochu libečku. Pokud se špenát míchá, neměl by se chytat, takže není nutné podlévat, přebytečná voda se během pár minut odpaří, takže je špenát krásně hustý a protože se nevaří dlouho, zůstane krásně zelený. Nakonec zamíchám do špenátu lučinu. (Pokud se vaří na plynu, je vhodné použít pod kastrol litinový plát.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Dušený špenát

Dušený špenát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jurošík | 16. 12. 2007 18:20

    ďalšie dobré jedlo, ktoré sa dá uvariť v internátnych podmienkach...mimochodom, slaninka tomu rozhodne neuškodí

  • Lenka Oralová | 2. 9. 2007 09:37

    Můžu se jenom přidat k názoru, že špenát ( ze zahrádky, jiný nejím ) s lučinou, je naprostá delikatesa. Já jsem dala tu lučinu celou a bylo to krásně jemňoučké a smetanové.

  • Anonym | 5. 4. 2007 12:47

    Vařila jsem špenát podle tohoto receptu a vůbec není dobrý musela jsem ho spravit tím že jsem tam dala vajíčka a ta podravka do toho vůbec nepatří

  • Magda | 23. 1. 2007 11:54

    Nevím proč, taky vejce nedávám.

  • Anonym | 22. 1. 2007 17:24

    do špenátu patří ještě vejce

  • Miriam | 16. 1. 2007 09:00

    Pro obměnu zkuste místo zeleného bílý pepř, je to výborné. Používám 750 gramový špenát z Delvity, je moc dobrý. Když nemám doma lučinu, nahradím ji bílým jogurtem nebo jakýmkoliv smetanovým taveným sýrem.

  • stefan ferencik | 8. 1. 2007 21:16

    volám se štefan a ja ho vylešuji sýrem niva a kuracimi prsičkami na nudličky nakrájané sem zo slovenska tak proto ta slovenčina inak vinikajuci recept

  • englicka marketa | 8. 1. 2007 15:03

    mňam,mňam:o))špenátek já můžu..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Líbeček Lučina Máslo Mražený špenát Muškátový oříšek Pepř celý Podravka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Andělská roláda

Andělská roláda

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

68
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
30
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
28
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
26
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Špenát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact