• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Špekové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 113
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Příprava špekových knedlíků není náročná a zvládne ji i začátečník. Nejlepší jsou se zelím a osmaženou cibulkou, podávat je ale můžete i jako přílohu k pečenému masu.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 6
      ks rohlík ideálně 1-2 dny staré
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • 240
      g hrubá mouka
    • 150
      g anglická slanina nebo prorostlý špek
    • 1
      lžíce petrželka nasekaná
    • sůl
    • olej na potření pařáčku

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nakrájejte na kostky o straně asi 1 cm, rozprostřete je na plech a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 140 °C. Kostičky by se měly jen vysušit, ne opéct. Můžete je také den předem rozprostřít na tác a nechat oschnout při pokojové teplotě. Pak je přesypte do mísy.

RADA: 5 triků, jak uvařit ty nejlepší knedlíky. Klasické kynuté, bramborové i karlovarské

2
Nadrobno nakrájenou anglickou slaninu pomalu orestujte společně s nadrobno nakrájenou cibulí v pánvi na lžíci sádla, dokud obojí nezačne zlátnout. Dávejte pozor, abyste slaninu ani cibuli nepřipálili. Teplou směs přelijte do mísy s rohlíky, promíchejte a nechte chvilku stát, aby rohlíky vstřebaly tuk a směs trochu zchladla.
3
Do mísy přisypte hrubou mouku, promíchejte a nakonec přilijte vejce rozkvedlaná v mléce s trochou soli a přidejte nasekanou petrželku. Vše promíchejte a směs nechte stát asi 15 minut, aby pečivo mělo čas nasáknout veškerou tekutinu.

RADA: Nejčastější chyby při přípravě houskových knedlíků

4
Z připraveného těsta vytvarujte v rukou kulaté knedlíky o průměru přibližně 5-7 cm a dobře je upěchujte, aby držely pohromadě. Do širšího hrnce nalijte asi 2 cm vody, vložte do něj pařáček a potřete ho olejem. Vodu přiveďte k varu, na pařáček rozložte připravené knedlíky, hrnec zakryjte pokličkou a knedlíky vařte v páře 20 minut. Podávejte je s dušeným zelím a cibulkou osmaženou dozlatova na sádle.

RADA: Knedlíky z brambor vařené v páře: S tímto receptem se nikdy nerozvaří!

5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ŠPEKOVÝCH KNEDLÍKŮ: • Knedlíky se při vaření rozpadají: Příčinou může být moc vlhké těsto, proto je důležité nechat ho před vařením odstát, aby rohlíky do sebe natáhly vlhkost. Důležité je také vařit je v páře. • Knedlíky jsou tuhé a mazlavé: Nejčastější příčinou bývá velké množství mouky, která se při vaření promění v kompaktní, těžkou hmotu. • Knedlíky nemají hezkou strukturu: Špekové knedlíky by měly mít na řezu patrné kostičky pečiva. To se vám ale nepodaří, když pečivo po nakrájení nenecháte dostatečně proschnout. Po promíchání s tekutými přísadami se změní na kaši.
6
TIPY PRO LEPŠÍ VÝSLEDEK: • Největší úspora času se skrývá v přípravě suchého pečiva s předstihem. Můžete si ho nakrájet a vysušit klidně den předem. • Do těsta můžete přidat špetku mletého muškátového oříšku nebo trochu mleté papriky, která jim dodá i hezkou barvu. • Pro pikantnější variantu zkuste místo anglické slaniny použít paprikový špek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • anonym | 3. 1. 2017 18:02

    Můj muž zapomel na tu mouku ale byli vytečnéé :D :-S :-S

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Ira | 5. 9. 2016 11:58

    No asi si to umíte domyslet, pokud jste dospělý inteligentní člověk ;)

  • Jirka | 14. 2. 2015 10:42

    A kdypak se dává mouka? :-D

  • Jana | 11. 1. 2014 22:56

    A co s moukou?????????

  • MJG | 4. 5. 2012 11:37

    Jsou vyborne, delame k tomu spenat. Doporucuji.

  • Martin Horák | 30. 8. 2010 12:58

    mnamka

  • jaroslav drazdansky | 28. 5. 2008 19:57

    vyborny. jen sem pridal vic mouky a jeste jedno vajicko. a taky jsem tam dal nasekany koprivyknedliky sem musel obalit v mouce a uhnact do kulicky.

  • Pavlína | 21. 3. 2008 16:40

    Já opekám špek s cibulí.Je to výborné.Doporučuji

  • k a | 19. 7. 2006 22:12

    dobrota

  • Lenka | 10. 11. 2004 14:17

    Určitě doporučuji vyzkoušet. Mouka přijde se slaninou a ostatními přísadami a mléko jsem dala vlažné. Jsou výborné. :)

  • Mahulena | 9. 11. 2004 08:04

    Takže to necháme odpočinout i s tou mokou? A mléko se dává asi vlažné, že?

  • zdenka | 5. 11. 2004 12:52

    a co ta mouka, zřejmě příjde do těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hrubá mouka Mléko Olej Petrželka Rohlík Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
32
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
32
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
31
Americké lívance
Americké lívance
31
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu II.
Špekáčky na pivu II.
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky pro silné muže
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky s máslem
Špekové knedlíky v alobalu
Špekové knedlíky v alobalu
  • Recepty.cz
  • Špekové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact