• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekáčky / klobásky v leču pečené
Napište svůj komentář k receptu

Špekáčky / klobásky v leču pečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství přibližné, dle počtu
    • 8
      ks špekáček nebo menší klobásky 6 -
    • 5
      ks paprika bílá nebo v kombinaci s barevnou- cca
    • 5
      ks rajčata masitá, větší
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      lžička mletá paprika , nejlépe maďarská, plná
    • 2
      stroužek drcený česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce, může rajčata předem oloupat, ale během pečení slupku z rajčat, protože je ve větších kusech, dobře odstraníme i tak. Tuk nepoužíváme, jelikož špekáčky nebo klobásky jsou už tak dost tučné a je to zbytečné. Zeleninu osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, v pekáčku promícháme a naskládáme na ní po stranách pokrájené špekáčky nebo menší klobásky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáček zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme cca 15 - 20 minut. Pak odklopíme a dopékáme do opečení špekáčků a zeleniny. Ze zeleniny by se měla během odklopení, odpařit přebytečná voda a konzistence zeleniny by neměla být příliš tekutá.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

3
Pečením špekáčky pustí šťávu a zeleninu dochutí, takže to nepřeženeme s jejím solením. Do zeleniny podle chuti můžeme přidat lžíci plnotučné hořčice, dodá zelenině šmrnc. To vše už záleží na chuti každého.
4
Podáváme nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Hořčice plnotučná Mletá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Kaštany

Kaštany

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

175
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
111
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
98
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
73
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
64
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a…
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
  • Recepty.cz
  • Špekáčky / klobásky v leču pečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact