• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špekáčky / klobásky v leču pečené
Napište svůj komentář k receptu

Špekáčky / klobásky v leču pečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství přibližné, dle počtu
    • 8
      ks špekáček nebo menší klobásky 6 -
    • 5
      ks paprika bílá nebo v kombinaci s barevnou- cca
    • 5
      ks rajčata masitá, větší
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      lžička mletá paprika , nejlépe maďarská, plná
    • 2
      stroužek drcený česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce, může rajčata předem oloupat, ale během pečení slupku z rajčat, protože je ve větších kusech, dobře odstraníme i tak. Tuk nepoužíváme, jelikož špekáčky nebo klobásky jsou už tak dost tučné a je to zbytečné. Zeleninu osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, v pekáčku promícháme a naskládáme na ní po stranách pokrájené špekáčky nebo menší klobásky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáček zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme cca 15 - 20 minut. Pak odklopíme a dopékáme do opečení špekáčků a zeleniny. Ze zeleniny by se měla během odklopení, odpařit přebytečná voda a konzistence zeleniny by neměla být příliš tekutá.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

3
Pečením špekáčky pustí šťávu a zeleninu dochutí, takže to nepřeženeme s jejím solením. Do zeleniny podle chuti můžeme přidat lžíci plnotučné hořčice, dodá zelenině šmrnc. To vše už záleží na chuti každého.
4
Podáváme nejlépe s chlebem a vychlazeným pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vinná klobása v housce

Vinná klobása v housce

Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Hořčice plnotučná Mletá paprika Paprika Pepř mletý Rajčata Špekáček Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

50
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
43
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
26
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
21
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
20
Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Tandoori masovo…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a…
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě II.
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivě Primátor
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
  • Recepty.cz
  • Špekáčky / klobásky v leču pečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact