• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Špecle s cibulkou a ředkvičkami, zalité smetanou, ozdobené parmazánem, špenátem a volským okem si zkrátka zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu a především rychlé. Tuto dobrotu zvládne i každý začátečník za 5 minut.

Suroviny

4 porce
    • 120
      g špecle
    • máslo kousek
    • cibulka malá
    • 2
      ks ředkvička nebo čerstvé houby
    • 50
      ml smetana na vaření
    • strouhaný parmazán nebo ementál
    • špenát listy nebo rukola
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nalijte do pánve studenou vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Pak do ní vložte špecle a uvařte podle návodu. Špecle pak proceďte a prolijte studenou vodou.
2
Pánev osušte a na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte ředkvičky a špecle. Opepřete a nechte je opékat na střední plamen.
3
Během toho si připravte volské oko. Spätzle zatím nemíchejte, aby se zespoda opekly lehce dohněda.
4
Hotové volské oko dejte stranou. Do špeclí přilijte smetanu, promíchejte a vypněte plotýnku. Přidejte strouhaný sýr a nechte ho rozpustit.

RADA: Jak snadno nastrouhat sýr?

5
Na závěr přidejte špenát, rukolu nebo bylinky. Po minutě rovnou servírujte a navrch položte volské oko.

RADA: Podívejte se, které bylinky je vhodné používat během vaření a které až před servírováním.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s houbovou smaženicí

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Smetana na vaření Špecle Špenát Strouhaný parmazán Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

14
Tvarohové noky s borůvkami
Tvarohové noky s…
13
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
13
Mletá roláda s kuřecím masem
Mletá roláda s kuřecím…
12
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
11
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Další doporučené recepty:

Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
Špekáčkové špízy
Špekáčkové špízy
Špekáčky / klobásky v leču pečené
Špekáčky / klobásky v leču pečené
  • Recepty.cz
  • Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact