• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Napište svůj komentář k receptu

Špecle s játrovo - žapionovou směsí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      g játra - drůbeží
    • 120
      g anglická slanina
    • 180
      g cibule
    • 120
      g žampiony
    • olej
    • 0,50
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 1
      snítka tymián
    • voda
    • 400
      g špecle polotovar či doma uvařené

Postup přípravy receptu

1
Na malém množství oleje osmažíme očištěná, na kostky pokrájená osolená a opepřená játra a pokrájenou slaninu. Po osmažení vmícháme na plátky pokrájenou cibuli, kterou za občasného promíchání necháme zesklovatět. Pak přisypeme na klínky či plátky pokrájené žampiony a trošku čerstvých či sušených lístků tymiánu, krátce je osmažíme a následně pod poklicí krátce podusíme. Podušenou směs ochutíme pepřem, solí nebo sojovou omáčkou a zasypeme troškou solamylu, který do směsi vmícháme a poté zalijeme cca 60 ml vody (dle potřeby). Vše provaříme a buď následně promícháme s uvařenými špeclemi nebo je nandáme na špecle.
2
Pokud nepoužijeme polotovar špeclí, doplním ještě igredience na špecle: 300 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, sůl a 160 - 180 ml vody. Z hustějšího těstíčka, které jsme nechali cca 5 minut odstát, vytvoříme odkrajováním do vroucí osolené vody přes prkénko nebo přes haluškové síto špecle, které po vyplavání scedíme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravé špecle

Pravé špecle

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vnitřnosti Uzeniny & mleté maso
Přílohy Vnitřnosti Z hub Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Játra Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Špecle Sůl Tymián Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

131
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
122
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
111
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
110
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
89
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s kořenovou zeleninou
Špecle s ředkvičkami, špenátem a volským okem
Špecle s ředkvičkami, špenátem a…
Špecle se slaninou a žampiony
Špecle se slaninou a žampiony
  • Recepty.cz
  • Špecle s játrovo - žapionovou směsí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact