• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Španělský ptáček s rýží

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato oblíbená česká klasika si získá snad úplně každého labužníka. Hovězí roláda plněná okurkou, vejcem, cibulí a slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Podávejte ji spolu s rýží a uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hovězí maso zadní, 4 plátky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky malé
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g špek
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      l hovězí vývar
    • 3
      ks bobkový list
    • 30
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 280
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.
3
Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Nakládané okurky Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl Vařená vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Housky

Housky

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

92
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
73
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
53
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
53
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
33
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact