• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Španělský ptáček s rýží

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato oblíbená česká klasika si získá snad úplně každého labužníka. Hovězí roláda plněná okurkou, vejcem, cibulí a slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Podávejte ji spolu s rýží a uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hovězí maso zadní, 4 plátky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky malé
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g špek
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      l hovězí vývar
    • 3
      ks bobkový list
    • 30
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 280
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.
3
Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Nakládané okurky Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl Vařená vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Makovec

Makovec

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

121
Polévka z lišek
Polévka z lišek
104
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
33
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
30
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact