• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Španělský ptáček s rýží

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 42
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato oblíbená česká klasika si získá snad úplně každého labužníka. Hovězí roláda plněná okurkou, vejcem, cibulí a slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Podávejte ji spolu s rýží a uvidíte, že se budou všichni strávníci olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hovězí maso zadní, 4 plátky
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      ks vařená vejce
    • 4
      ks nakládané okurky malé
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 60
      g špek
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      l hovězí vývar
    • 3
      ks bobkový list
    • 30
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 280
      g rýže
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa jen zlehka naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je hořčicí. Na každý položte 2 plátky slaniny, 1 čtvrtku oloupané cibule, 2 čtvrtky vařeného vejce a malou okurku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Plátky masa pevně smotejte do ruličky a převažte kuchyňským provázkem. V kastrolu, který je možné potom vložit do trouby, rozehřejte olej a ptáčky na něm opečte ze všech stran. Poté přidejte na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájený špek, ještě chvilku opékejte a poté podlijte asi polovinou vývaru, přidejte bobkový list, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste asi 1 hodinu, ale průběžně kontrolujte a podlévejte.
3
Ptáčky přendejte z trouby na sporák. Maso vyjměte na prkénko a do omáčky vmíchejte kuličku vytvořenou smícháním mouky a másla. Provařte asi 10 minut. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ptáčky zbavte provázku a vraťte do omáčky, podávejte s rýží.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Španělské ptáčky z vepřového

Španělské ptáčky z vepřového

Rozlítaný ptáček

Rozlítaný ptáček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Nakládané okurky Olej Pepř mletý Rýže Špek Sůl Vařená vejce

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

115
Máslové řízky
Máslové řízky
113
Dýňová tortila
Dýňová tortila
90
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský koláč se špenátem
Španělský koláč se špenátem
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
Špecle s houbovou smaženicí
Špecle s houbovou smaženicí
  • Recepty.cz
  • Španělský ptáček s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact